13 Haziran 2017 Salı

Hyundai Kona


Hyundai'nin ürün gamı genişlemeye devam ediyor. Güney Kore merkezli üretici şimdi de B segmenti SUV sınıfına farklı bir araçla giriyor. Aslında bu segmentin bir gerekliliğini yerine getirip uçuk çizgiler sunan otomobilin donanımı da zengin.

Çift katlı far konseptini uygulayan üreticiler arasına katılan Hyundai bu otomobilinde ön panjurun üzerine hava girişi eklerken altına sis farlarını yerleştirmiş. Çamurluklar üzerinde yer alan gövde korumaları aydınlatma grubuna doğru uzarken yan aynalar ve tavanın kontrast renklerde alınabilmesi artık alıştığımız bir detay.


Arka bölümde ince stoplar ve aşağıya alınan sinyal ve geri vites lambalarıyla dikkat çeken otomobilin bagaj kapağı üzerinde bir spoiler yer alırken C sütununda da aerodinamik çentikler dikkat çekiyor.

İç mekanı daha sade görünen otomobilde gövde rengine uygun süslemelerle dikkat çeken koltuklar dışında bir yenilik yok. Hatta direksiyon simidi ve dokunmatik ekran Kona'nın iç mekanını i30'a yaklaştırmış.


Kaput altında tanıdık ünitelerin yanında bazı sürprizler de sunması beklenen Kona'nın 2 litre hacimli motoru 149 beygir güç, 180 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli, benzinli ünite 177 beygir güç ve 265 Nm tork üretebiliyor. İlk motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken ikincisi 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik üniteyle alınabilecek.

1 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 120 beygir güç üretebilen Kona'nın kaputu altına 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin de uygulanması bekleniyor. Hatta daha sonra bu aileye elektrik ve hibrit seçenekler de eklenecek.

1 yorum:

  1. ben tasarımını çok beğendim. umarım makul fiyatlarla gelir, i30 fiyatları gibi gelirse hayal kırıklığı olur. bagaj hacmi de 365 lt diyorlar fena değil gibi.

    YanıtlaSil