9 Eylül 2016 Cuma

Mercedes-Benz Vision Van


Son zamanlarda otomobillere yoğunlaşan Mercedes, Vision Van konseptiyle ticari araçları da unutmadığının haberini veriyor. Geleceğin ticari aracını tasarlayan Alman üreticinin bu hamlesi farklı teknolojileri de birleştirmiş.


Güncel ticari serisinde kullanılandan çok daha yuvarlak hatlara sahip bir tasarım anlayışı benimseyen Vision Van, LED efektlere sahip büyük ön panjur, ve dört bir yanı saran ince LED aydınlatmalarla dikkat çekerken kokpiti sarmalayan cam yüzeyler ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar aracın farklılıkları arasında yer alıyor.


Büyük jantlar ve camsız yan yüzey sayesinde güçlü bir görünüm sunan konseptin bagaj kapağı yukarıya doğru açılırken yük bölümüne özel olarak tasarlanmış kolay kargo bulucu entegre edilmiş. Aracın tavanında görülen iki drone ile kısa mesafelerde yapılacak teslimatlar hızlandırılmış.


Sürücü koltuğu dışında oturma bölümü bulunmayan aracın sol tarafında kapı da bulunmuyor. Son zamanların favori özelliklerinden otonom sürüşü barındıran konseptin direksiyon simidi bulunmazken gösterge paneli tamamen dokunmatik yüzeylerden meydana geliyor.

Elektrik motoruyla donatılan Vision Van farklı güçlere sahip olacak şekilde programlanabiliyor. 101 beygir güç sunan seçenek 270 km'ye kadar menzile sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder