27 Mayıs 2016 Cuma

Nissan GT-R NISMO


Hatırlayacağınız gibi Nissan'ın en sportif modeli GT-R geçtiğimiz Mart ayında makyajlanmıştı. Bu yenilenmeden etkilenmeyen en güçlü seçenek NISMO ise yeni yüzünü Paris otomobil fuarında sergileyecek.

LED farları, standart modelin makyajlı yüzünü yansıtsa da tampon tasarımı yeni ve eski nesiller arasında kalan otomobilde daha agresif bir ön panjurun yanında daha büyük splitter, daha uzun LED gündüz farları ve standart modelinkilere daha çok benzeyen egzoz çıkışları görev yapıyor. 20 inç çaplı jantlar ve büyük arka spoilerse aynen korunmuş.


İç mekanı doğrudan makyajlı araçtan alınan otomobilde bol bol Alcantara döşeme kullanıldığı görülebiliyor. Yeni dokunmatik ekran daha çok bilgi gösterebilirken orta konsolda yer alan düğme sayısını da azaltmış.

Artırılan burulma direnci sayesinde süspansiyon sistemi de elden geçirilebilen GT-R NISMO'nun çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v6 motoruysa önceden olduğu gibi 600 beygir güç üretmeye devam ediyor. Yine önceden olduğu gibi 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda sunuluyor.

4 yorum:

  1. Ağırlıkta değişim var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basın bülteninde belirtmemişler. O halde olmadığını düşünüyorum. Olsa hemen eklerlerdi bir yerine.

      Sil
  2. araba çıkalı kaç yıl olmuş hala resmi olarak getirilmiyor sanki bizde satılan ürün gamında rekabete girecek araç varda satışları baltalamasın gibi davranıyorlar 370 z dede aynısını yaptılar resmi olarak getirmediler oysa 350 z rakiplerine göre satışları fena değildi demekki alıcı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek anlam veremiyorum buna. Tamam, binlerce satılacak bir araç değil. O nedenle yedek parça yatırımı yapmak istemiyorlar ama grey market bile düzinelerce sattı GT-R'dan. Rahat rahat Lamborghini ve Ferrari gibi markaların satışını geçebilirdi tek başına.

      Sil