27 Mart 2016 Pazar

Audi R8 Spyder


Audi'nin süperspor otomobil ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ikinci nesil R8'in üzerini açan Alman firma birinci nesilde olduğu gibi ilk olarak 10 silindirli motoru görücüye çıkardı.

Görünümünde büyük bir sürpriz olmayan otomobilde metalik gri rengiyle dikkat çeken A sütunu görülebilirken arka bölümde, motor kaputu üzerine eklenen hava çıkışları gözden kaçmıyor. Kumaş tavanı sayesinde ağırlığı 1.612 kg seviyesinde tutulabilmiş aracın bu tavanı 20 saniyede açılıp kapanabilirken bu iş 50 km/s sürate kadar yapılabiliyor.


İç mekanını sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan R8 Spyder'ın alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, kapılara yerleştirilen havalandırma çıkışları, dijital gösterge paneli, sadeleştirilmiş orta konsol ve üzerine tavan kumandaları eklenmiş vites konsolu dikkat çeken detaylar arasında.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli v10 motor görev yapan otomobil 540 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 318 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder