1 Aralık 2015 Salı

Peugeot Traveller / Citroën Spacetourer / Toyota ProAce


Ticari araçlarda pazar daha da karışacak gibi görünüyor. Özellikle Volkswagen Caravelle'in başarısıyla Mercedes Vito ve Ford Transit Custom gibi araçların önü açılılırken bu pazara şimdi de PSA grubu ve Toyota ortaklığı damgasını vurmaya hazırlanıyor.


Yine Toyota ProAce'in tıpatıp kardeşleri olan Peugeot Expert ve Citroën Jumpy'den daha etkileyici görünüm sunan yeni araçlarda yüksek burun yapısı dikkat çekiyor. Genel hatları birbirinden farksız olan ticarilerin far, ön panjur ve tamponları farklı görünüme sahipken jant seçenekleri de değişik olacak.

6.6 metreküp iç hacim sunabilen araçların yükleme kapasitesiyse 1.400 kg'a ulaşabiliyor. Üç farklı gövde uzunluğuna sahip olan üçlünün en uzun versiyonları 3.27 metrelik aks mesafesi sunuyor.


İç mekana geçildiğinde Volkswagen Caravelle'den esinlenmeler yaşandığı görülebiliyor. Özellikle sade görünümlü orta konsolda düğme yerleşimleri en büyük rakibin kitabından alınmış gibi duruyor. Üst donanım seviyelerinde dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi ve head up display bulunurken otomatik şanzımanlı araçlarda vites seçimi, yuvarlak bir buton yardımıyla yapılacak.


Kaputu altında 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel ünitelere yer veren üçlüde küçük hacimli üniteler 95 ve 115 beygir güç üretebiliyor. Düşük güçlü seçenek 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımanla alınabilirken diğer motor sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.


2 litre hacimli üniteleri 120, 150 ve 180 beygir gücüyle sunacak olan araçların ilk ikisinde 6 ileri vitesli manuel şanzıman sunulurken üçüncü ve en güçlü seçenekte 6 ileri vitesli tam otomatik şanzıman kullanılacak.

2 yorum:

  1. peugeot'nun tasarımı renginden bağımsız olarak daha iyi olmuş. tabi göreceli işler bunlar.

    YanıtlaSil
  2. yan ve arkadan caravelle'ye çok benziyorlar. fiyat ve yakıt tüketimi olarak vw'den düşük olursa iyi bir atak olur.

    YanıtlaSil