7 Eylül 2015 Pazartesi

Porsche 911 Carrera


2015 Frankfurt otomobil fuarının yeniliklerinden birisi de Porsche'nin efsanevi modeli 911 Carrera'nın makyajlanmış hali olacak. Görünümünde büyük bir yenilik yokmuş gibi duran otomobilin kaputu altındaysa bir sürpriz var.

Farlar içerisine alınan gündüz aydınlatması ve hafifçe makyajlanan ön tampona entegre edilmiş daha ince yapılı aydınlatmalarla farklılaşan araçta yeni jant seçeneklerine yer verilirken asıl farklılıklar arka kısımda bulunuyor. Yenilenen kaput üzerinde dikey ızgara kullanan Porsche stoplara yeni bir şekil verirken yenilenen arka tamponun alt köşelerine hava yarıkları açılmış.


İç mekana geçildiğinde Sport Chrono paketine sahip seçeneklerde, üzerine sürüş modlarını seçmeye yarayan çevirmeli bir düğme eklenmiş direksiyon simidi dikkat çekerken yeni navigasyon/eğlence sistemi Apple CarPlay, Google Earth ve Google Streetview destekliyor. Ön kol dayanağına cep telefonları için bir bölüm ekleyen Porsche burada elektronik aletler için şarj fonksiyonu da sunuyor.


Asıl yeniliği kaputu altında yer alan 911 Carrera ilk defa giriş modellerinde turbo beslemeye sahip bir motor kullanıyor. Çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, 6 silindirli Boxer ünite 370 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Aynı motor Carrera S'te 420 beygir güç, 500 Nm torka ulaşmış.

Çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve Sport Chrono paketiyle donatılmış Carrera modelleri 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken aynı donanımlı Carrera S aynı işi 3.9 saniyede tamamlayabiliyor. Aynı aracın ortalama yakıt tüketimi de 7.7 litre/100 km'ye düşürülmüş.

14 yorum:

  1. Carreralarda turbo beslemeye geçildiğine göre, 911 Turbo artık tarih mi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmayacak ama bir isim değişikliği olabilir belki.

      Sil
  2. onur otelde yatıyon mu şuan facede keyifler yerindeydi baya

    YanıtlaSil
  3. Onur abi ne yapıyor bilmem ama blogla eskisi gibi ilgilenemiyor sanırım. Önceleri hızla güncelleme yapardı, şimdi yeni tanıtılan araçları tanıtımdan 2 gün sonra falan burada görüyoruz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da demek oluyor ki sosyal mecralarda takip etmiyorsun beni :) eskiden çağrılmadığım lansmanlara çağrılıyorum artık. Hafta sonuna Tucson testini okurken hatırlatırım.

      Sil
    2. Daha çok test göreceksek hiç problem değil abi varsın yeni tanıtılan otomobillerin haberlerini bir kaç gün geç görelim :) En iyisi Facebook'ta da takip etmeye başlamak.

      Sil
    3. Instagram da mantıklı. Test öncesi fotoğraf atıyorum nelerin beklenebileceği yönünde.

      Sil
  4. Ya şu video işine gir artık testlerde . Senden bin kat kötüler videolu test yaptıkları için malı götürüyor eren tekin and çetin gibilerin den bahsediyorum biz daha senin sesini duymadık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söyle bi düşündüm onurun sesi nasıl la hakkaten hiç duymadım

      Sil
    2. Onların yaptıklarına maalesef test diyemiyorum. Yere göğe sığdıramadıkları bazı arabaları gidip test ettiğimde ne hayal kırıklıkları yaşadığımı ben bilirim.

      Sil
    3. Cevap veriyorum; ses sanatçısı olabilecek kalitede değil sesim :)

      Sil
    4. Abi biz de senden arabada sarki soyle demiyoruzki. Bizim derdimiz Turkiye'de bir Chris Harris'in olmamasi. Sonucta sen de bircok arabayi surme firsati buluyorsun ve biraz emekle cok guzel videolar hazirlayabilirsin. Guzel bir youtube channelida kurarsan guzel bir izleyici kitlesi kazanirsin abi.

      Sil
    5. Arkadaslar mesele eksikliği doldurup dolduramayacagi onurun digerleri gibi olursa pek bişey değişmez

      Sil
    6. Gelecek planlarımda var aslında. Bakalım, ortam müsait olursa neden olmasın.

      Sil