6 Kasım 2014 Perşembe

Volvo V60 Cross Country


Son yıllarda hızla gelişen markalar arasında bulunan Volvo 2014 Los Angeles otomobil fuarına yeni bir modelle geleceğinin müjdesini verdi. İsveç merkezli üretici V60 modelinin hafif arazi şartlarına uygun bir versiyonunu hazırlamış.

Temel olarak yükseltilmiş bir V60 olan araçta petek şekilli ön panjur, farklı yan etekler, 18 veya 19 inç çaplı jantlar, alt bölümüne korumalar eklenen ön ve arka tamponlar, siyah renkli yan aynalar ve cam çerçeveleriyle çift egzoz çıkışı bulunuyor.

65 mm yükseltilmiş olan otomobilin ilk örnekleri beş silindirli benzinli motorla Kuzey Amerika'da satılacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak modele daha sonra küçük hacimli motorlara sahip kardeşler eklenecek ve Avrupa satışları da bu şekilde başlayacak.

3 yorum:

  1. Çok şık bir araç olmuş. Volvo 4 çeker sistemini 2000 cc'lik D4 motorlu versiyonuna koyarsa harika olur. Zira yerden yükseltilmiş bir aracın 4 çekerli olmasıyla yol tutuşunun daha emniyetli olacağını düşünüyorum. 4 çeker sistemi D5 ve T6'lı motorlarında olursa Türkiye'de ötv yüzünden oldukça pahalı bir araç olacaktır. Benzinli T4 motorlarında 4 çeker olsa düşük kalan ötv sayesinde fiyatı uygun seviyede olabilir; ancak pek çok araç üreticisi düşük hacimli benzinli motorlu araçlara sanıyorum yakıt ekonomisi sunabilmek için 4 çekerli üretmiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de daha yüksek performans için küçük hacimli motorlara eklenmeyebiliyor dört tekerlekten çekiş sistemi. XC60 D4 için sunuluyor dört tekerlekten çekiş. Bu araçta da bulunur bu seçenek büyük ihtimalle. En son Volkswagen grubunun 1.6 TDI ile birlikte 4Motion sunmaya başlaması daha küçük hacimli motorlarla birlikte de sunulabilme ihtimalini güçlendiriyor.

      Sil