31 Ekim 2014 Cuma

Porsche Panamera Exclusive Series


Porsche'nin dev liftback modeli Panamera en lüks versiyonuna kavuştu. Doğal olarak uzun aks mesafeli araç üzerine geliştirilen Exclusive Series bu ailenin en güçlü motoruna sahip.

Elle boyanan gövdenin büyük kısmı siyah olsa da ön çamurlukların arkasından itibaren giderek silikleşen kahverengi şerit görülebiliyor. 20 inç çaplı jantlar ve ön panjur da siyaha boyanırken temelleri kullanılan Turbo S'ten farklılık gösteren başka bir gövde parçası bulunmuyor.


150 mm uzatılan aks mesafesiyle sunulan otomobilin iç mekanında da kahverengi deri döşemeler, ahşap ve alüminyum kaplamalar, Porsche logosu işlenmiş koltuk kafalıkları, Burmester ses sistemi ve iki adet dokunmatik ekrana sahip yeni eğlence sistemi görülebiliyor.


Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motoru 570 beygir güç, overboost ile 800 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s.

Almanya'da 250.000 Euro gibi bir fiyata sahip olacağı açıklanan Panamera Exclusive Series'in 100 örneği bulunacak ve otomobillerin tamamı soldan direksiyonlu olacak.

1 yorum:

  1. Lüks porscheler görmek şaşırtıcı.Ferrari umarım hep safkan spor olur da her sokakta görmeyiz.

    YanıtlaSil