19 Kasım 2013 Salı

Nissan GT-R NISMO


Nissan'ın en sportif modeli GT-R artık daha da güçlü bir versiyona sahip. Üreticinin performans modellerini hazırlayan firma NISMO, genelde güçlendirmekte çekinceli davrandığı araçların ardından GT-R'da tam bir patlama yapmış.

Genişletilmiş yeni ön tamponunun altına karbon fiber splitter eklenen aracın hava girişleri ve aerodinamik parçalarının alt kısımları kırmızıya boyanmış. GT-R'ın GT500 organizasyonunda yarışan versiyonundan alınmış gibi duran 20 inç çaplı jantlar siyaja boyanırken genişletilen yan etekler ve yan aynalar da karbon fiberden üretilmiş.

Bu malzemenin kullanımı arka kısımda da devam etmiş. Bagaj kapağının üzerine eklenen büyük spoiler ve yenilenen arka tamponun alt kısmı da karbon fiberden üretilirken farklı bir difüzör ve arka hava çıkışları dikkat çekici farklılıklar.


Büyüyen spoiler sayesinde 300 km/s süratte 100 kg ek bastırma kuvveti uygulanırken tamamen yenilenen süspansiyon sistemi daha da başarılı bir yol tutuşu garanti ediyor. Frenleri de güçlendirilen otomobilin egzoz ve direksiyon sistemi de yenilenmiş.

Dört gövde rengi seçeneğine sahip olan GT-R NISMO'nun iç mekanında siyah-kırmızı deri döşemeler ve kontrast renkli dikiş iplikleri dikkat çekiyor. Alcantara kaplı direkiyon simidinde merkez pozisyonu işaretlenirken Recaro imzası taşıyan yeni koltukların arka kapağı karbon fiberden üretilmiş.

Kaput altında da çalışmalar yapan NISMO çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motoru 600 beygir güç, 652 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye etmiş.

5 yorum:

  1. tövbe de nismo, şirk koşuyorsun

    YanıtlaSil
  2. yürüyen aksamı çok iyiydi zaten, hatta 3.8 lik motoru az bile geliyordu nerdeyse

    YanıtlaSil
  3. arac o kadar guzel ki soyle arabalar oldukca avrupa / amerikan arabalarina bakma ihtiyacim olmuyor. nismo versiyonunu gectik, normaline bile gucumuz yetmiyor o ayri.

    YanıtlaSil
  4. Bütün dünya japonun daşşağını yesin...

    YanıtlaSil
  5. Yetkili distribütör getirmemekle beraber servis yapmıyorlar eğer içeriden tanıdık yoksa ( rica minnet hani yetkili serviste zaten bu makinadan anlayan adam da yok oda ayrı bir sorun ) Türkiye sitesinde herhangi bir bilgi yer almıyor zaten diğer modeller de yok ( 370/ 370 nismo vs )

    YanıtlaSil