2 Kasım 2013 Cumartesi

Mitsubishi Concept XR-PHEV, Concept GC-PHEV ve Concept AR


Bu yıl Tokyo otomobil fuarı da dikkat çekici konseptlere ev sahipliği yapacak. Yerli üreticilerden Mitsubishi organizasyonda üç farklı aracın dünya prömiyerini yapacak.

İlk konsept XR-PHEV beş kapılı bir crossover. Köşeli hatlara sahip olan aracın yan aynaları ve kapı kolları gizlenirken dev jantlar dikkat çekiyor. LED aydınlatma grubuna sahip olan otomobilde dar arka camlar, spoiler ve merkezi bir egzoz çıkışı yer alıyor.

Kaslı bir duruşa sahip olan Cross Runner konseptinin kaputu altında turbo beslemeye sahip 1.1 litre hacimli benzinli motor bir elektrik motoruyla birlikte sunulmakta. Üretilen güç ön aksa aktarılıyor.


Özellikle uzun arka tampon-tekerlek mesafesi ve geniş D sütunuyla garip bir görünüme sahip olan GC-PHEV konsepti markanın gelecekte üreteceği tam boy SUV modeline temel oluşturacak. Köşeli hatlara sahip olan Grand Cruiser konseptinde LED aydınlatma grubu, büyük tamponlar ve çerçevesiz kapı camları dikkat çekiyor.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip, benzinli ve 3 litre hacimli bir v6 motor görev yapan araç gücünü 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka tekerleklere aktarırken elektrik motoru gücünü ön aksa yolluyor.


SUV ile MPV sınıflarını birleştiren bir yapı sunan Active Runabout konsepti de köşeli hatlar, geniş çamurluklar ve LED farlarıyla dikkat çekerken yan aynalar yerine geçen kameralar, ön, arka ve yanlarda görülebilen taban korumaları ve merkezi egzoz çıkışı göülebiliyor.

Kaputu altında XR-PHEV'de de kullanılan turbo beslemeli, 1.1 litre hacimli benzinli motor bulunan Concept AR'da bir de elektrik motoru görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder