22 Kasım 2013 Cuma

Honda VEZEL


Bu yıl Tokyo otomobil fuarında sergilenen ilginç araçlar arasına Honda Urban SUV'nin seri üretim versiyonu da bulunuyor. VEZEL isimli otomobilin satışına Aralık ayında başlanacak.

Konseptle hemen hemen aynı çizgilere sahip olan otomobilin ön panjuru daha da karmaşık bir şekle girerken sis farları yuvarlatılmış. Farların şekli değişse de LED özelliği değişmezken stoplar konseptten aynen alınmış. Sürpriz olmayan şekilde jant çapları küçülen ve yan aynaları büyüyen otomobilin kapılarında görülebilen dalgalanmaysa değişmemiş. Yan etekleri ve C sütununa gizlenmiş kapı kolları da konseptten alınan VEZEL bagaj kapağının üzerinde şık bir spoiler de sunmakta.


İlginç şekilde iç mekanı da Urban SUV'den aynen alınan aracın Orta konsol üst kısmında dokunmatik bir ekran bulunurken havalandırma sistemi de dijital bir ekrana sahip. Hoş görünümlü çift katlı bir vites konsoluna sahip olan otomobilin yolcu panelinde yer alan ince uzun havalandırma ızgaraları da dikkat çekici bir detay.

Kaputu altında ilk etapta iki motor seçeneği sunulacak olan VEZEL her iki versiyonda da 1.5 litre hacimli benzinli motoru kullanacak olsa da bu araçlardan birisi elektrik motoruna da sahip bir hibrit olacak.

10 yorum:

  1. honda neden compact crossover pazarında bu kadar geç kaldı? dünyanın çoğu bölgesinde güvenilir imajı olduğunu düşündüğüm honda oldukça başarılı cr-v yanında cc avrupa (ve tr) pazarına vezel gibi araçları sunmakta geç kalması besbelli şirketin hatası. sadece nissan mı akıllı japon firmalarından?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon üreticileri genelde öncü olmuyorlar zaten birçok konuda. Benzinli turbo motorları yeni yeni tanıtılıyor Tokyo'da. Diesel desek hepsinde birer ikişer var.

      Nissan'ın son zamanlardaki atılımı Renault ortaklığı ve Carlos Ghosn sayesinde oldu. Toyota'nın Supra'yı, Mazda'nın RX7'yi ve Honda'nın da NSX'i öldürmesinden sonra Nissan da GT-R'ı öldürmüştü ki bu adam sayesinde geri döndü o da.

      Sil
    2. gt-r örneğinde olduğu gibi avrupalı süperspor otomobilleri çok terleten araçlar yapabiliyorlar ama birileri durduruyor veya tutuyor japon üreticileri sanırım. bir anlam veremiyorum. mesela yıllardır honda nsx geliştirilecek diye bekleniyor.

      Sil
    3. Evet gelecek yakında. Benzinli turbo motorları da tanıttıklarına göre yakındır NSX'in de gelmesi.

      Sil
  2. gt r da olsun birakiyorum zaten araba sevdasini. supra bittiginde neredeyse birakmistim, bayagi bayagi lanet olsun ne zaman yenileyecekler diyordum. gt86 geldi ama o supradan cok ae86 selefi rolunde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona bile şükür diyeceğim ama bir turbo besleme koyamadılar GT 86'ya da.

      Sil
    2. toyota'nin aciklamasi sunun gibi bir seydi: fazla guc koyarsak aractan alinacak surus keyfi duser, istedigimiz kusursuz orani yakalayamayiz falan gibi bir seydi. ne kadar inandirici mantikli gelir orasini bilemem.

      Sil
    3. Doğru, öyleydi fakat aracı biraz daha güçlendirip adam gibi modifikasyonlarla aynı şeyi elde edebilirler. Örneğin daha güçlü motorla birlikte bisiklet lastiği kıvamındaki arka lastikleri kalınlaştırabilirler.

      Sil
  3. Onur bey Türkiyede satışa sunulacak mi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin bir bilgim yok ama senelerce 2 litre motorlu CR-V satmaya çalıştıktan sonra bunu satmazlarsa aptallık etmiş olurlar.

      Sil