10 Ekim 2013 Perşembe

Chevrolet Silverado Z71 Volunteer Firefighter ve Black Ops


Bu yıl SEMA'da sergilenecek olan araçlar arasına Chevrolet'nin iki Silverado modeli eklendi. Hemen hemen her sene olduğu gibi birçok aksesuarla donatılan araçların güçlendirilmemiş olmasıysa ilginç.

Volunteer Firefighter konsepti itfaiye teşkilatı için hazırlanmış bir araç. Ön tamponuna küçük bir bullbar yerleştirilen aracın kaputunun ön kısmına kromajlı rüzgarlık eklenirken A sütunlarına projektörler eklenmiş. Dört kapıya sahip double cab kasaya sahip olan bu Silverado'da yan basamaklar, 22 inç çaplı jantlar, tavana yerleştirilen ve dört yana bakan LED çakarlar ve kasa kısmında yangınlara müdahale sırasında kullanılacak aksesuarlar bulunuyor.


Silverado Black Ops isimli araçsa tam bir tekerlekli hayatta kalma kiti. Yükseltilen süspansiyon sistemiyle arazi kabiliyeti artırılan aracın çamurlukları da genişletilmiş. 18 inç çaplı jantlara sahip olan pick up yanda basamaklar, öndeyse bir vinç sunuyor. Tepesinde, ön ve arkaya doğrultulmuş LED aydınlatmalar bulunan Black Ops'ın kasa kısmındaysa yiyeceklerden gaz maskelerine kadar birçok gereç bulunuyor.

Her iki araçta da 355 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen 5.3 litre hacimli v8 motor kullanan Chevrolet konseptlerde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine de yer vermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder