20 Ocak 2013 Pazar

Lincoln MKC


Ford'un yan markalarından birisi olan Lincoln bu firmanın modellerini temel olarak kullanan araçlar geliştirmeye devam ediyor. 2013 Detroit otomobil fuarında sergilenen MKC konsepti Avrupa'da da Kuga ismiyle satılacak olan Escape'in teknik ikizi olacak.

Tasarım detaylarının büyük kısmı seri üretime de aktarılacak olan otomobilin sahip olduğu LED farlar ile oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip olan yan aynaları konsepte özel kalacakmış gibi görünse de 20 inç çaplı jantlar, çift parçalı ön panjur, geniş çamurluklar ve ilginç görünümlü yan çizgileri gelecek yıl yollarda görebiliriz.


4.554 mm boy, 1.933 mm genişlik, 1.605 yükseklik, 2.715 mm aks mesafesi ve dinamik görünümlü bir arka kısma sahip olan MKC'nin stoplarında da LED teknolojisi kullanılırken tampona gizlenen egzoz çıkışları ve spoiler oldukça şık görünüyor.

Büyük bir cam tavana sahip olan konseptin kokpitinde bulunan tasarım ve kumanda elemanların büyük çoğunluğu seri üretime geçecek gibi. Şık görünümlü koltukları yerlerini daha bilindik parçalara bırakacak olsa da direksiyon arkasına alınan vites kolunun yollarda da görülmesi bekleniyor.

5 yorum:

  1. yine bir sessizlik hakim, test geliyor diye umuyorum ben de.

    YanıtlaSil
  2. lincoln avrupa/türkiye'de satılsa nası olur? satmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun gibi Avrupa'da da satılan Ford modelleri üzerine geliştirilen otomobiller tercih edilebilir aslında. Daha büyük araçlarınınsa başarılı satış rakamlarına ulaşması zor. Bir de Lincoln modellerinde Diesel motor kullanılmıyor olması gerçeği var ki Avrupa'da ne kadar başarılı olacağı belli olmayan bir markaya farklı bir motor ailesi uygulamayı istemeyecektir Ford.

      Sil