25 Ocak 2013 Cuma

Abt AS5 Sportback


2009 yılında ortaya çıkan Abt AS5 Sportback makyajlanan A5 ailesiyle birlikte yenilendi. Görünümünde yine büyük farklılıklar olmayan aracın bütün motor seçenekleri için modifikasyon kitleri bulunuyor.

Dışarıdan bakıldığında splitter entegre edilmiş ön tampon, alt kısmında farklı bir tasarım kullanılan arka tampon ve çapları 20 inçe kadar çıkan jantlar dikkat çekerken içeride metal pedal seti ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gözden kaçmıyor. 25 veya 50 mm alçaltılabilen süspansiyon sistemleri yol tutuşun iyileştirilmesine katkıda bulunurken dört çıkışlı egzoz sistemi hem görünüme hem de performana olumlu katkıda bulunuyor.


Kaputun altı için de bol bol seçenek sunan Abt 1.8 litre hacimli TFSI motorun gücünü 211 beygire, torkunuysa 370 Nm'ye yükseltirken 2 litre hacimli benzinli ünitede n 270 beygir güç, 400 Nm tork alınabiliyor. 6 silindirli bir benzinli motor isteyen müşteriler için 3 litre hacimli TFSI ünite için de performans artırıcı kit geliştiren Abt bu araçta 380 beygir güç, 500 Nm tork sunuyor.

Diesel motor seçenekleri için de modifikasyon sunan Abt 2 litre hacimli TDI üniteden 205 beygir güç, 420 Nm alabilirken 3 litre hacimli ünite 300 beygir güç, 570 Nm tork üretebiliyor.

4 yorum:

  1. su a5i sirf aile babasi tiplere de satabilmek icin 4 kapili yapan zihniyete lanet olsun. ne guzel coupesi varken cikarip sedan yaptilar araci ya adina da sportback deyince he oldu cool oldu dimi. bu tur paragozlugun yuzunden insanlar senden nefret oldu vw.. bugun hyundai i30 aliniyorsa golf'un yerine bu marka anlayisinin nereye gittigini bir sorgulamasi lazim ama nerde...

    cumleyi de 3 nokta ile bitirdim off havam batsin :p

    YanıtlaSil
  2. audi benim icin cakma premium bir marka tamamen ruhsuz surus ve hissiz direksiyon . SUSLU VW iste bi de bunu merso ve bmwyle bir tutuyorlar ya ne diyim dogus otomotivin felaket satis sonrasi servisine girmiyim hic

    YanıtlaSil
  3. bu modifikasyon firmalarinin logolarini neden bu kadar devasal harfler ile yazma ihtiyaci duyduklarini anlamiyorum. eger ben bu firmadan alsam ilk istegim arkada logo olmamasi olurdu heralde. yada söktururdum. ayrica jantlar yakismamis daha kalin sutunlu jantlar daha iyi gidiyor audi ye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Logo yapıştırmak opsiyonel çoğunda. Jantları ben de beğenmiyorum. Türbin tasarımı tamam ama yakışmayınca yakışmıyor işte.

      Sil