10 Nisan 2012 Salı

Travellence ile Mercedes-Benz B180 BlueEFFICIENCY


Düşünün bir. Atatürk Havaalanı hareketli bir uçuşunuz var. Mekanda buluşma saatiniz sabah saat 6:00. Oturduğunuz yer Kadıköy. Nasıl bir rota çizdiniz? O saatte deniz otobüsü yok. Metrobüs saat başı hareket ediyor. Etse bile saat 6'da başlayan metro seferleri nedeniyle zamanında yetişmeniz mümkün değil.

Çözümü takside buluyorsunuz ama bu yolun da olumsuzlukları var. Sabah o saatte taksi geçer mi? Duraktan çağırsam zamanında gelir mi? Metrobüs ardından binsem nereden binmem gerekir gibi birçok soru kafanızı yorar. Bu arada "Ne zaman gelecek bu başıma?" demeyin. Ben diyordum, geldi. Mercedes-Benz Türk'ün davetlisi olarak Stuttgart'a uçmam gerekti ve buluşma için havaalanına varma saati Cuma sabah saat 6.


Yolculuk için bütün bu çözümsüzlüklerin içerisinde artık ulaşım için başka bir yol daha var. Üstelik saydığım diğer yollardan çok daha konforlu. Travellence adlı firmanın Miles&Smiles ile ortaklığı sayesinde bu karta sahip olanların havaalanı transferleri çok daha yüksek kalitede olabilecek. Aslında yattan helikoptere kadar birçok araç biçimini kiralayan Travellence toplu veya bireysel kiralamanın yanında şoförlü araç hizmeti de veriyor.

Filoda bulunan Mercedes modelleri C, E, S ve Viano ailelerini kapsarken filonun en yeni üyesi olan B Serisi ile ilk yolculuğu yapmak bana nasip oldu. Harika bir zamanlamayla planlanmış olan yolculuğum sayesinde bir önceki gün filoya katılan B180'leri daha 50 km yol yapmadan inceleme imkanı buldum.

Servisten yararlanmak oldukça kolay. Travellence'ın sitesinde bulunan numaralarını arayıp uçuş ve adres bilgilerinizi kendilerine iletiyorsunuz. Bunu yaparken yanınızda Miles&Smiles ve kredi kartınızın da olması gerekiyor. Çok saygılı operatörler tarafından biraz şımartıldıktan sonra rezervasyonunuz alınıyor ve gerekli bilgiler size mail yoluyla iletiliyor. Bundan sonrası daha da rahat. İhtiyacınız olan saatte sizi kapınızın önünden alan özel şoförünüz gayet konforlu bir yolculuk sonunda sizi havaalanına bırakıyor.


Bu arada Türkiye'de B Serisi ile yolculuk yapan ilk insanlardan olmak çok güzeldi. Eskisinden oldukça farklı bir araç haline gelmiş olan B'nin iç mekanı hatırı sayılır derecede büyümüş. Kokpitte kullanılan malzemelerin kalitesi eskiden de yüksek olsa da yeni nesil modellerde kullanılan tasarım çok daha canlı bir görünüm sunuyor. 486 litre gibi boyuna oranla büyük bir bagaj hacmi sunan B'nin yükleme alanının kübik yapısı hacmin kullanımını daha verimli kılıyor.

B180'de kullanılan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli benzinli motor 122 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. Aracı maksimum 190 km/s sürate ulaştırabilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 10.2 saniyede ulaşabilen otomobilin yüksek süratlerde iç mekana rüzgar ve yol gürültüsünü minimum seviyede alması olumlu.

Seyahat ettiğiniz aracın kalitesi aslında benim gibi sabahın köründe yola çıkanlar için öncelikli önem taşımayabilir. Asıl önemli olan yaklaşan yaz günlerinde gün içi trafiğini yorulmadan atlatmanızı sağlayacak, kliması düzgün çalışan sessiz bir araç ki Travellence size bunu sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder