13 Nisan 2012 Cuma

Citroën Numéro 9


İşte Citroën'in son numarası. Markanın D segmentinde sunmayı planladığı DS modelinin konsept hali olan Numéro 9 dikkat çekici tasarımla hibrit motoru bir arada sunuyor.

4.93 metre boyu, 1.94 genişliği ve sadece 1.27 metre yüksekliğiyle olduğundan da büyük görünen otomobilin 3 metre uzunluğundaki aks mesafesi oldukça etkileyici.

Bolca kromaj kullanılan ön kısımda şeffaf panjur ve LED farlar dikkat çekerken yan çizgide 21 inç çaplı jantlar, ince yapılı aynalar dalga formlu kapı alt kenarları, havada duran A sütunuyla tezat oluşturan gizlenmiş B ve C sütunlarıyla yine gizlenen arka kapı kolları dinamik görünümü destekliyor.


Aracın arka kısmının da tasarımı üzerinde uzun süre kafa yoran Citroën bu kısımda da LED stoplar, krom kaplı çıkışlara sahip egzoz sistemi, tavanın arkaya uzandığı açıyla devam eden arka cam, geniş çamurluklar ve büyük bir spoiler ile dikkat çekmeyi başarmış.

Boş ağırlığı 1.500 kg olarak açıklanan otomobilde görev yapan 1.6 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 225 beygir güç, 275 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 70 beygir güç ve 200 Nm ile katkıda bulunuyor. İçten yanmalı motoru ön, elektrik motoruysa arka aksı tahrik ederken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi için 5.4 saniye gibi etkileyici bir değer açıklanıyor.

Ortalama yakıt tüketim değeri de 1.7 litre/100 km olarak açıklanan Numéro 9 sadece elektrik motorunu kullanarak 50 km menzile sahip. Etkileyici tasarımlı bu otomobilin maksimum süratiyse 244 km/s.

5 yorum:

  1. citroenin ds4 ds5 ve simdide ds9 cok guzel islere el atiyor citroen birde c segment sedanla ds suv yapacaklarmis gercekten merakla bekliyecem ds suv super bi tasarimi olacak tabiki iç mekani unutmayalim..

    YanıtlaSil
  2. Eski konsepti c-metisse ile epey benzer bir tasarım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Metropolis konseptini de andırıyor hafiften.

    YanıtlaSil
  4. Onur bey, bu aracin cikis tarihi aciklandi mi? 2 3 aya ds5 alavaktim ama olmadi bekleriz.

    YanıtlaSil
  5. Büyük ihtimalle piyasaya çıkmayacak bu araç. C6'nın bile çok satmadığını düşünürsek markanın C9 gibi dev bir model üretmesi zor görünüyor.

    YanıtlaSil