26 Şubat 2012 Pazar

Volvo V40


Resmi tanıtımı 2012 Cenevre otomobil fuarında yapılacak olan 5 kapılı hatchback Volvo bir süredir internete sızan fotoğrafları sayesinde zaten birçoğumuz için bir sır değil. Markanın kontrolü Çin'e geçtikten sonra kafalarda oluşan soru işaretlerinin büyük bölümünü silen yeni otomobilin motor seçenekleri henüz açıklanmamış olsa da S40 ve S60 modelleriyle benzer üniteler olacaklarını söylemek yanlış bir tahmin olmayacaktır.

Marka imajını simgeleyen bir ön görünüme sahip olup nasıl diğer modellerden farklı bir araç oluşturulabileceğinin dersini vermeye çalışıyormuş gibi görünen Volvo'nun ön panjur ve farları S60'ı andırırken kaputun şekli son dönem Volvo konseptlerinden esintiler taşıyor. Büyük bir cam tavana sahip olan aracın arka kısmı da Audi'nin A3 Sportback modelinde olduğu gibi hatchback ve station wagon arasında kalan bir yapıya sahip.


Oldukça büyük bir bagaj kapağı camına sahip olan V40'ın arka görünümü önden daha dinamik duruyor. Dalgalı bir tasarıma sahip olan stoplar XC60 modelini hatırlatırken kapıların altından başlayan çizginin arka tamponun üst sınırını oluşturan bir biçimde yükselmesi tasarımda bütünlük sağlıyor.

İç mekanı Volvo müşterilerine oldukça tanıdık gelecek V40'ın kapı içleri, orta konsolu, direksiyon simidi ve ön koltuk arasında kalan vites konsolu diğer Volvo modellerinde de neredeyse aynı şekilde kullanılmakta. Bu kısımda en büyük değişikliği göstergelerde yapan üretici bu kısımda görev yapan belirteçlerin tamamını dijital ekranlar olarak tasarlamış. Aracın ilginç görünen bir başka detayıysa üzerinde pusula bilgileri yer alan çerçevesiz iç aynası.

9 yorum:

  1. iç dikiz aynasındaki pusula ABD'de çok işe yarıyor. Bir otoyola girdiğinizde hangi yöne gittiğinizden emin olabiliyorsunuz.

    Görüntüler erken mı sızdı ne? Volvo CEO'su ilk görüntüler için Mart ayının başında bir tarih vermişti..

    YanıtlaSil
  2. aracın arkası iskandinav tasarımından birşeyler kaybetmiş.s60 ve xc60 modellerinde çinlilerin izine rastlamak pek mümkün değildi ama bu modelde farkediliyor. hatchback ve sw arasındaki tasarımını beğendim. boyutları yakında yayınlanacaktır

    YanıtlaSil
  3. Evet, Amerikan arabalarının çoğunda bulunuyor o yüzden pusula. Resimler aslında geç bile sızdı bence. Genelde fuar tarihi veriliyor resmi tanıtımlar için ama bir ay öncesine kadar "sızdırılabiliyor" fotoğraflar.

    YanıtlaSil
  4. Ben aracın arka kısmını ilk bakışta beğenmemiştim fakat gözüm alışmaya başladı bile.

    YanıtlaSil
  5. volvo 10 numara araba bu da çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  6. beklediğimize değmiş. bence de 10 numara bir araç olmuş. yeni dizaynına uymuş ve aynı zamanda özgün bir araç. audi gibi fotokopi makinasından çıkarıp sadece boyut değişikliği yapan bir firma değil volvo :)

    YanıtlaSil
  7. 10 numara olmuş bide 1.6 motorlarıyla gelirse 11 numara olur :D

    YanıtlaSil
  8. Zaten ilk etapta 1.6 litre hacimli, turbo Diesel ve benzinli motorlarla gelecek büyük ihtimalle. S60 ve hatta S80 bile bu şekilde gelirken V40'ın gelmemesi garip olur.

    YanıtlaSil
  9. volvonun 1.6 litre hacimli benzinli ve turbo diesel motorlarının olması hem volvo hem türkiye için büyük avantaj

    YanıtlaSil