28 Aralık 2011 Çarşamba

Chrysler 300 ve 300C Luxury Series


İşlere Fiat grubunun karışmasıyla birlikte Avrupa'da Lancia Thema adıyla satışına başlanan Chrysler 300 serisine yeni bir donanım seviyesi eklendi. Daha önce tanıtılan Executive gibi lüks bir paket olan opsiyon iki motor seçeneğiyle birlikte alınabilecek.


Dışarıdan bakıldığında kromajlı ön tampon süslemeleri, ön panjur, yan aynalar, bagaj süslemeleri ve 20 inç çaplı jantlarıyla farklılık yaratan donanım seviyesinde iç mekan için elektrikli ön koltuklar, 8.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip navigasyon sistemi, deri kaplı ön panel ve sütunlar, ısıtma ve soğutma fonksiyonuna sahip ön ve arka koltuklar, elektrikli ayarlanabilen direksiyon ve pedallar, ahşap kaplama, rengi değiştirilebilen LED iç aydınlatma ve krom süslemeler sunuluyor.

Hem 3.6 litre hacimli v6 hem de 5.7 litre hacimli v8 motorla birlikte sunulan araçta kullanılan bu üniteler sırayla 292 ve 368 beygir güç üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araçlar arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor.

A.B.D.'de 40.145 Dolar seviyesinden başlayan fiyatları bu ülke için biraz yüksek kaçıyor gibi görünse de v8 motor ve dört tekerlekten çekişli 300C modelinin 45.245 Dolar olarak açıklanan fiyatı verilen farka değecek gibi.

7 yorum:

  1. Bu paraya ikinci el 5 serisi alirim :), aldimda :)

    YanıtlaSil
  2. ikinci el 5 serisinin 5.7 litre v8 motoru ve 4 tekerden çekiş sistemi var mı peki? ayrıca bu araç kadar dolu mu? sanmıyorum. piyasadaki 5 serilerinin yüzde 90'ı 5.20d ve en boş paketi. maksat bmw 5 serisi olsun torba dolsun.

    YanıtlaSil
  3. Yaşanılan yer Kuzey Amerika taraflarıysa olabilir aslında. 550i xDrive sunuluyor oralarda ama bu fiyata inmesi için ilk örneklerden birisi olmalı.

    Konu Türkiye olursa zaten 300C'nin 5.7 litre hacimli V8 motorunu bulmak için de epeyi bir araştırma yapmak lazım.

    300 Ailesinin en bol bulunan modeli 3 litre hacimli turbo Diesel motorlu olanı ki o da 530d'nin doğrudan rakibi. Büyük bir araç olsa da 10 yıldan daha eski bir Mercedes E Serisi platformu kullanması Chrysler markasının avantajına değil.

    YanıtlaSil
  4. Hocam bu sizce nasıl bir araçtır. Dizel modeli 530d veya e serisi yerine tercih eder miydiniz ? Farklı olmak için alınır mı yani bu araç ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki nesil Mercedes E Serisi temelli bir araç. Farklı olmanın ne kadar önemli olduğuna göre değişir. Şahsen ben almazdım bir BMW 530d yerine. Gerçi 530d alacağıma 535d veya yine aynı motor hacmine sahip m550d'ye yönelirdim heralde ama 300C biraz uzak bana.

      Sil
    2. Eski mercedes e platformu kullanmasının yarattöğı dezavantaj nedir ? Ağırlık, yol tutuşu falan mı ?

      Sil
    3. Evet, en büyükleri bu ikisi. Gerçi yol tutuş üzerinde çalışılabilir süspansiyon sistemiyle oynanarak ama asıl olumsuzluklar bunlar.

      Sil