23 Temmuz 2011 Cumartesi

Mercedes-Benz C63 AMG Coupé Black Series


Alman üretici Mercedes, küçük coupé ailesi C Serisi temelleri üzerine geliştirdiği sportif model C63 AMG'yi daha önce tanıtmıştı. Performans ve görünüm açısından daha fazlasını isteyen müşterileri düşünerek bir araç daha tanıtan firma bu otomobili tarihin en güçlü C Serisi haline getirdi.

Dış görünüşünde oldukça sportif detaylara sahip olan otomobilde ek hava yarıklarına sahip yeni bir kaput, dev hava emişleriyle yeni bir ön tampon, karbon fiber ön splitter ve yan etek süslemeleri, önde 28, arkadaysa 42 mm genişletilmiş çamurluklar, yan yüzeyde ek havalandırma çıkışları, karbon fiber yan ayna muhafazaları, hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlar, küçük bagaj üstü spoiler, daha sportif tasarımlı arka tampon, karbon fiber arka difüzör ve dörtgen şekilli, dört çıkışlı egzoz sistemi standart olarak sunuluyor.

İç mekanı da sportiflik kokan otomobilin kapı eşiklerinde bulunan alüminyum plakaların üzerinde ışıklandırmalı AMG logoları bulunurken pedal takımı da aynı şekilde alüminyumdan üretilmiş. Alcantara kaplı direksiyon simidi ve vites topuzunda kontrast renkli dikiş iplikleri kullanılırken sırtlık ve kafalıkları ayarlanmayan ön koltuklar inanılmaz yükseklikte yan desteklere kavuşmuş. Arka koltukları lptal edilen aracın donanımına karbon fiber kaplamalar, 8 hoparlörlü ses sistemi, Bluetooth bağlantısı, koyulaştırılmış arka camlar, elektronik ayarlı klima ve anahtarsız çalıştırma sistemi bulunmakta.

Süspansiyon sistemi yenilenip daha sportif bir hale getirilen aracın fren sistemi de elden geçirilmiş. Önde 390, arkadaysa 360 mm çaplı disklere sahip olan sistemin kaliperleriyse önde 6, arkada 4 pistonlu.

Motor konusunda büyük bir sürpriz sunmayan araçta kullanılan 6.2 litre hacimli v8 ünite 517 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. Ortalama tüketim değeri 12.2 litre/100 km olarak açıklanan motor 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabiliyor.

3 yorum:

  1. bildiğimiz CLK serisinin yeni sürümü. C 180 Kompressor'un Coupe modeli diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Diğer modelleri için diyebiliriz belki ama 517 beygiri 156 ile karşılaştırmak biraz haksızlık gibi sanki.

    YanıtlaSil
  3. clk serisi dedigin aracin yeni surumu die bahsettigin sey e class coupe olmasin? bu c class coupe is senin dilinde eski c class sportcoupe nin yeni surumu hani su arka kisminda siyah bir bolgesi olan arac..

    ayrica Onur bey de hakli. paketlere dikkat bu arac amg donanimli. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazim..

    YanıtlaSil