20 Temmuz 2011 Çarşamba

Renault Clio Gordini


Renault, Gordini ailesini genişletiyor. Eskiden markanın en güçlü versiyonlarında görmeye alıştığımız isim şimdilerde alt modellerin daha sportif modellerini belirlemek için de kullanılır oldu.

Dış görünümü tipik Gordini özellikleri sunan aracın özel mavi rengi, gövdeyi baştan başa geçen çift beyaz şeridi, beyaz renkli yan ayna muhafazaları, aynı renge boyanmış ön tampon, çift çıkışlı egzoz sistemi, 16 inç çaplı jantlar, Gordini logoları ve gövde rengine boyanmış aerodinamik ögeleri diğer versiyonlardan farklılaştırıcı bir etki yaratmakta.

İç mekanda da devam eden Gordini etkisi kendisini piyano siyahı konsol kaplaması, beyaz zeminli gösterge tablosu deri kaplı ön konsol, alüminyum pedallar ve yine Gordini logolarında belli oluyor. Deri kaplı koltuklarında mavi veya beyaz yam şeritler alınabilen otomobilde kullanılan dikiş iplikleri beyaz renkli. Yine deri kaplı direksiyon simidinin üst kısmı mavi renkliyken en tepede bulunan çift beyaz şerit tam düz pozisyonunu gösteriyor. Metal vites topuzu da aracın içerisinde dikkat çekici bir eleman olarak görülürken körüğü elbette mavi renkli deriden üretilmiş.

İki motor seçeneğiyle sunulan Clio Gordini'nin benzinli versiyonu 1.6 litre hacimli, 128 beygir gücünde bir üniteyle sunulurken 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor 105 beygir gücünde.

1 yorum: