22 Şubat 2011 Salı

Volvo V60 Plug-in Hybrid


Peugeot'nun Hybrid4 modelleriyle açıtığı yoldan yürüyecekmiş gibi görünen İsveçli üretici Volvo, turbo Diesel hibrit motorlu V60 konseptini 2011 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceğini açıkladı.

Genel görünüm olarak standart V60 modellerinden ayırılması zor olan otomobilin jantları ve arka tamponu yeniden şekillendirilirken Hybrid logoları, bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve sol ön çamurlukta bulunan şarj ünitesi otomobili ele veriyor.

İç mekanın genel görünümü de değişmezken gösterge tablosu ve kumanda elemanlarında tasarım değişikliğine gidilmiş. Aracın iç mekan renkleri de kardeşlerinde bulunmayan cinsten.

İçten yanmalı motoru 2.4 litre hacimli bir turbo Diesel ünite olan aracın bu motordan aldığı güç 215 beygir. 440 Nm tork değeriyle birlikte zaten başarılı performans verileri sunan aracın elektrik motoru da 70 beygir güç ve 200 Nm torkla bu performansa katkıda bulunuyor.

Ortalama tüketim değeri 1.9 litre/100 km olarak açıklanan aracın sadece elektrik motoruyla ilerlerken menzili 50 km'ye kadar uzayabilirken Diesel motorla birlikte durmadan 1.200 km yol almak mümkün. Kilometre başına 49 gram CO2 salınımı yapan V60 Plug-in Hybrid, elektrik motorunun gücü arka tekerleklere aktarması sayesinde dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabiliyor.

12 kWh kapasiteli pilleri yaklaşık 7.5 saatte şarj olabilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilirken seri üretimin 2012 yılında başlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder