22 Şubat 2011 Salı

G-POWER M5 Hurricane RS Touring


Size süperspor otomobil performansı sunacak bir station wagon arayışındaysanız daha fazla bakınmanıza gerek yok. Üretimi durdurulsa da üzerinde çalışılmaya devam edilen araçlardan birisi olan BMW M5'in Touring modeli G-POWER tarafından tam bir canavara dönüştürülmüş.

Rekor kırmayı seven firma Hurricane RR ve GS modellerinin ardından RS Touring ile de en hızlı station wagon sıfatına sahip olmak istiyor. Görünüş olarak standart M5 Touring'den çok da farklı olmayan otomobilin sertlik ve yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi ve 20 inç çaplı jantları görsel ve performans odaklı modifikasyonların bazıları.

İç mekanı müşterinin isteğine göre döşenebilen aracın tanıtım modelinde neredeyse her zemin üzerinde deri ve Alcantara döşeme bulunuyor. Baklava desenleriyle de süslenmiş olan iç mekanda dikkat çeken bir diğer yenilik de yeni tasarlanmış direksiyon simidi.

Standart haliyle de oldukça güçlü olan 5 litre hacimli v10 motoru çift kompresör beslemeyle donatan G-POWER toplam 750 beygir güç, 750 Nm de tork elde etmiş. Maksimum sürati, şaka gibi olsa da  360 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.5 saniye sürerken 200 km/s için sadece 9.7 saniye gerekiyor. Otomobilin 300 km/s sürati görebilmesi içinse 26 saniye yeterli oluyor.

Bu derece yüksek performansa ve 2 tonluk ağırlığa sahip olan bir otomobilin durdurulmasının ne derece zor bir iş olduğunun bilincinde olan firma fren sistemini de yenilemiş. Ön aksta 6 pistonlu kaliperler 396 mm çaplı disklerle birlikte görev yaparken arkada 4 pistonlu kaliperler 380 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş.

Rüya gibi performans verilerine sahip olan bu aracın vergiler hariç fiyatıysa 242.017 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder