11 Ocak 2011 Salı

Toyota Prius v


Toyota, Prius modelinin yeni bir versiyonunu tanıttı. 2011 Detroit otomobil fuarı sırasında yapılan açıklamada ayrıca Prius'un bir alt marka olarak hayatına devam edebileceği belirtildi.

Genel hatları güncel Prius modeline benzeyen Prius v, 4.615 mm boya, 1.775 mm genişliğe ve 1.575 mm boya sahip. Aks mesafesi 2.779 mm olan aracın bagaj hacmiyse 971 litre olarak açıklandı. İç mekanında da yabancılık çekilmeyen aracın kumanda elemanları, vites koluyla birlikte orta konsol üzerinde gruplanmış.

İlginç donanımları arasında panoramik tavan, LED farlar, geri görüş kamerası, gelişmiş park yardımcısı, radarlı hız sabitleme sistemi, uzaktan araç çalıştırma fonksiyonu, yokuş kalkış sistemi ve gelişmiş bir müzik sistemi bulunan aracın hava sürtünme katsayısı 0.29 cX olarak açıklandı.

Araçta kullanılan hibrit sistemse güncel Prius'tan tanıdık. 98 beygir güç, 143 Nm tork üretebilen 1.8 litre hacimli benzinli motor 80 beygir güç, 208 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla desteklenerek karma kullanımda 134 beygir güç çıkışı sağlayabiliyor.

2 yorum:

  1. prius amerikaya göre ne büyük bir araçtı ne de küçük. prius c ile mpv sınıfını alt üst edebilir.

    YanıtlaSil
  2. c ile değil ama v ile edebilir :)

    Tam boy MPV modellerinden daha kompakt tasarımı ve MPV segmentinde daha önce işlenmeyen hibrit konusu bu aracın Kuzey Amerika'da başarı şansını artırıyor.

    YanıtlaSil