30 Nisan 2010 Cuma

Toyota Corolla


Toyota, Corolla'nın Avrupa pazarında satılan sedan versiyonunu makyajladı.

Dışarıdan bakıldığında yeni ön panjur ve daha sportif görünümlü ön tamponuyla dikkat çeken otomobilin aynalarına sinyal lambaları eklenirken farlarının da şekli değiştirilmiş. Arka kısımda, plakalık üzerine eklenen krom çıta ve Mazda modellerinde kullanılanları hatırlatan stoplar yenilikler arasında yerlerini alırken yeni tasarım arka tamponlar sportif görünümü pekiştiriyor.

Yenilenen tamponlardan dolayı boyu 5 mm uzayarak 4.545 mm'yi bulan otomobilde yeni alaşım jant ve jant kapağı seçenekleri de sunuluyor.

İç mekanda dikkat çeken yenilikler arasında simidi kalınlaştırılan ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ön sıralarda yer alırken alüminyum görünümlü kaplamalar, kapı içleri, göstergeler ve orta konsolda daha bol bir şekilde kullanılmış. Makyajla birlikte Corolla modellerinde ilk defa Alcantara döşeme opsiyonu sunulurken kontak anahtarına, bagaj kapağını uzaktan kumandayla açmaya yarayan bir düğme eklenmiş. İki yeni gövde rengi seçeneği sunan otomobile USB portu ve Bluetooth bağlantısı da eklenmiş.

Yeni donanımlar arasında en dikkat çekeniyse opsiyonel olarak sunulan geri görüş kamerası. Bagaj kapağında, plakanın üst kısmına gizlenen kamera, araç geri vitese alındığında içeride bulunan dikiz aynanın sol kısmına yerleştirilen 3.3 inç büyüklükteki ekrana görüntü veriyor.

Motor seçeneklerinde bir değişiklik bulunmayan Corolla'nın 1.33 litre hacimli motoru 101 beygir güç üretirken 1.6 litre hacimli motoru 132 beygir güç üretiyor. Turbo Diesel motor seçeneklerinden 1.4 litre hacimli olanı 90 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli motor 126 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder