14 Eylül 2012 Cuma

Smart Forstars


Smart'ın yeni nesil modelleri yüzlerini göstermeye başladı. 2012 Paris otomobil fuarında tanıtılacak olan Forstars konseptinin seri üretime geçmeyeceği belirtilse de son yıllarda tanıtılan For-us, Forvision ve Forspeed konseptlerinin tamamında birbirine yakın tasarıma sahip ön kısımların kullanılması yeni ForTwo'nun habercisi gibi.

3.550 mm boy, 1.710 mm genişlik ve 1.505 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.470 mm. Bu yılın başında Detroit'te tanıtılan For-us ile aynı yüzü paylaşan otomobilin geniş çamurlukları ve 21 inç çaplı jantları sportif görünümü pekiştiren detaylar.


LED aydınlatma grubu oldukça şık bir tasarıma sahip olan Forstars dar yan cam alanına sahip olsa da sahip olduğu cam tavan sayesinde iç mekan oldukça ferah bir görünüm sunmakta. Çift parçalı açılan bagaj kapağı sayesinde kolayca yükleme yapılabilen aracın bagaj zemini kolay yükleme için kayabiliyor.

İç mekanına geçildiğinde bir konsept olduğunu belli eden otomobilin sade tasarımlı kokpitinde orta konsol bulunmazken kumandalar vites konsolu üzerine alınmış. Gövde rengi panellerle renklenen iç mekanda üst kısmı kesik direksiyon simidi ve şık tasarımlı koltuklar dikkat çeken detaylar.

ForTwo EV'de kullanılan elektrik motorunun biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonuna sahip olan araç 82 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor. 17.6 kWh kapasiteli pillere sahip olan otomobilin maksimum sürati 130 km/s'in üzerinde.

1 yorum: