14 Mayıs 2012 Pazartesi

BMW M135i


BMW'nin "M" harfi eksik modellerinden olan 1 Serisi, 3 kapılı versiyonuyla birlikte tanıtılan en sportif seçeneğiyle performans beklentisi yüksek olan alıcılara göz kırpıyor.

Sportif tasarımlı ön tampon, koyu renkli ve 18 inç çaplı jantlar, mavi renkli fren kaliperleri, alt kısmı siyaha boyanmış bir arka tampon, daha geniş yan etekler ve çift egzoz çıkışı gibi alışıldık değişikliklere sahip olan otomobilin iç mekanında da M logolu direksiyon simidi, pedal seti ve kapı eşik kaplamaları dikkat çekiyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motor bulunan otomobil 320 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak arkadan itişli alınabilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulacak. M135i'nin 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip versiyonları 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketim değerleri 8 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Opsiyonel olarak sunulan 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.9 saniyeye gerileyen aracın tüketim değeri de 7.5 litre/100 km'ye iniyor. BMW, her iki aracın da maksimum süratini 250 km/s'te sınırlandırmış.

7 yorum:

  1. Fiyatı ne olur bunu acaba. 1 serisi demezler buna, M harfinden dolayı yüklenirler sanırım. Alfa 4C nin potansiyel rakibi.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye fiyatı, 3 litre hacimli motor nedeniyle 250.000 TL civarında gezinecektir büyük ihtimalle.

    Yalnız Alfa Romeo 4C ile pek rekabete girecek bir araç değil M135i. Birisi 5 kişilik, önden motorlu bir hatchback, diğeri iki kişilik, ortadan motorlu bir coupé. Ağırlık farkları ve süspansiyon ayarları nedeniyle sürüşleri de çok farklı olacaktır. Türkiye’de motor hacimleri nedeniyle fiyatları arasında da uçurum olur.

    YanıtlaSil
  3. coupe'si cok can yakacak demedi demeyin beklemekten olecez o ayri :)

    YanıtlaSil
  4. 3 litrelik motorla 8 veya 7.5 litre tüketim değeri almak??

    YanıtlaSil
  5. Agamemnon, şu sıralar çoğu yabancı sitede 4c Alfa muhabbeti geçiyor.. sence nasıl bir araç bu? Bu kadar bahse değer bir otomobl mi.

    YanıtlaSil
  6. http://onurkoray.blogspot.com/2011/03/alfa-romeo-4c.html

    Linkteki haberde de görüldüğü gibi 4C, Türkiye yolları için biraz sert bir otomobil. Boyutları şehir kullanımı için uygun olsa da kullanışlılığı pek öyle değil.

    YanıtlaSil