17 Mayıs 2012 Perşembe

Seat Ibiza SC Trophy ve León Supercopa


İspanyol üretici Seat'ın Wörthersee 2012'de sergileyeceği tek sportif araç Mii FR Line değil. Pistlerde daha yaygın olmak isteyen firma Ibiza ve León modellerinin yeni yarış versiyonlarını tanıttı.

Tanıtımları sırasında gövdeleri mat fümeye boyanan otomobillerin yan aynaları, jantları, takla kafesleri ve arkada bulunan büyük spoilerin kenarları turuncuya boyanmış. Gövdeleri genişletilen bu iki aracın üzerinde daha az değişiklik yapılmış olanıysa Ibiza.


Daha sert bir süspansiyon sistemiyle donatılan yeni Ibiza SC Trophy'nin jantları 18 inç çaplı modellerden seçilirken arka camlar pleksiglasla değiştirilmiş.

İç mekanda tipik yarış aracı görünümü sunan otomobilde yarış koltuğu, çok noktadan bağlantılı emniyet kemeri, küçük çaplı direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu, karbon fiber kaplamalar ve takla kafesi bulunurken yarışlar sırasında gereksiz olacak donanımlar, kaplamalarla birlikte araçtan çıkartılmış.

Ibiza Cupra modellerinde kullanılan 1.4 litre hacimli TSI üniteyi aynen alan SC Trophy 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla (DSG) donatılan aracın vitesleri direksiyon arkasında bulunan kulakçıklar veya vites kolundan değiştirilebiliyor.


Büyük kardeş León Supercopa'ya bakıldığında gövde üzerinde daha kapsamlı yenilikler yapıldığı görülebiliyor. Genişleyen çamurlukların arkasına hava çıkışları eklenen aracın üzerinde deflektörler bulunurken tavana havalandırma deliği açılmış. Kaputu üzerinde de ek hava çıkışları bulunan León Supercopa'nın ön tamponuna açısı ayarlanabilen bir splitter eklenirken arka tamponun altında bir difüzör görev yapıyor.


Ibiza'da olduğu gibi fren ve süspansiyon sistemi modifiye edilen aracın iç mekanında da yarış koltuğu, takla kafesi, soyulmuş döşeme ve kaplamalar, Alcantara kaplı direksiyon simidi ve dijital gösterge tablosu bulunuyor.

León Cupra modellerinde de kullanılan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 300 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen otomobilin yarı otomatik şanzımanıysa (DSG) 6 ileri vitese sahip.

Pist yarışlarına başlangıç için oldukça uygun araçlar olan bu iki Seat'ın fiyatlarıysa vergiler hariç 31.500 ve 63.000 Euro.

4 yorum:

  1. Onur bey, bu araçların trafiğe çıkış izni var mı?

    Bir de olaki 1.4 lük olanı almak istedik, seat türkiye özel sipariş alır mı?

    YanıtlaSil
  2. Özel siparişle getirilmeleri için bir engel yok ama trafiğe çıkış izinleri bulunmuyor araçların.

    YanıtlaSil
  3. makyajlanan ibiza hos olmus 1.4 tsi motoru dusunulebilir. leon ne zaman degisecek bir bilgi var mi?

    YanıtlaSil
  4. 2013 model yılında yenilenmiş versiyonlarının tanıtılması bekleniyor León'un.

    YanıtlaSil