7 Eylül 2011 Çarşamba

Jaguar C-X16


Hindistan merkezli üretici Tata'nın Jaguar'ı satın almasının ardından markanın geleceği hakkında olumsuz düşünceleri olanlar birer birer bu fikirlerinden vazgeçiyor. Geçtiğimiz yıl Paris otomobil fuarında sergilenen süperspor otomobil konsepti C-X75'in ardından İngiliz üretici Frankfurt'ta şık bir coupé tanıtmaya hazırlanıyor.

Etkileyici tasarım özelliklerine sahip olan iki kişilik otomobilde diğer popüler araçların izlerini görmek mümkün. Örneğin önden bakıldığında bir Mercedes SLS AMG'nin yüzü görülürken arka kısım Aston Martin V12 Zagato'yu andırıyor. Yuvarlak hatlar ve keskin çizgileri güzel bir şekilde harmanlamış olan otomobilin büyük çaplı jantları, ince yapılı LED aydınlatma grubu, arkada bulunan difüzör ve egzoz sisteminin dört çıkışı sportifliği çağrıştıran detaylar olarak göze çarpıyor.

4.445 mm boya, 2.048 mm genişliğe, 1.297 mm yüksekliğe ve 2.622 mmaks mesafesine sahip olan otomobil 1954 yılından beri yaratılan en küçük Jaguar modeli olma özelliğini taşıyor.

İç mekana geçildiğinde güncel Jaguar XK serisinin yanında Audi R8, Lamborghini Gallardo ve Aston Martin v8 Vantage gibi araçlardan esintiler bulunabiliyor. Büyük kısmı deri ve Alcantara ile döşenmiş olan kokpitte karbon fiber kaplamalar da bulunuyor.

50:50 ağırlık dağılımına sahip olan C-X16'nın kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motoru 380 beygir güç üretebilirken direksiyon üzerinde bulunan sollama düğmesiyle devreye alınan elektrik motoru 95 beygir güç, 235 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 300 km/s olarak açıklandı.

Elektrik motoruna enerji vermesi için kullanılan 1.6 kWh kapasiteli pilleri fren enerjisi geri dönüşümüyle şarj olan araç 80 km/s sürate kadar tamamen elektrik enerjisiyle hareket edebiliyor.

8 yorum:

  1. ön panjuru jaguar. ön farları biraz ferrariyi andırıyor. arka farları yine jaguar. araç xk serisinin ufağı gibi. bence jaguar'lığından pek de birşey kaybetmemiş.

    YanıtlaSil
  2. Önden bir de Maserati GranTurismo'ya benziyor. Onu söylemeyi unutmuşum.

    YanıtlaSil
  3. hindistandan tata mı satın almıstı jaguarı?

    YanıtlaSil
  4. Evet, Range Rover ile birlikte Tata aldı Jaguar'ı.

    YanıtlaSil
  5. Ratan Tata bu aracın farlarının bu şeklini kendisi istemiş. Ian Callum başkan da beğenmiş, "olur patron" demiş.

    Range Rover ve Jaguar sırf tarzları için bile varolmayı hakkeden markalar. Milyarlarca dolarlık Ratan Tata bu işlerle bizzat ilgileniyorsa, varolurlar da.

    YanıtlaSil
  6. Bir taraftan yeni Jaguar modelleri bir taraftan Evoque... İyi iş çıkarıyor Hintliler.

    YanıtlaSil
  7. fiyat ve rakipleri neler?

    YanıtlaSil
  8. Henüz bir konsept olduğundan fiyatı bilinmiyor. Piyasaya çıkarsa motor seçeneklerine bağlı olarak rakipleri Aston Martin V8 Vantage ve Porsche 911 ailesi gibi otomobiller olacaktır.

    YanıtlaSil