30 Eylül 2010 Perşembe

Jaguar C-X75


2010 Paris otomobil fuarında etkileyici konsept araçlar sergileyenler sadece Fransız ve Alman üreticiler değil. İngiliz üretici Jaguar da aynı organizasyon sırasında kendi süperspor otomobil konseptini sergiliyor.

Yuvarlak hatlı basık bir tasarıma sahip olan şık araç 4.6 metre boya ve 1.350 kg ağırlığa sahip. İç mekanı, dışarıdan da fütüristik çizgiler barındıran otomobilin ön konsolunun büyük kısmı ve kapıların iç yüzeyleri ambiyans ışıklarıyla kaplanmış.

C-X75 konsptinin asıl dikkat çekici yanıysa motorları. Son yılların gözde trendi olan ekoloji bu konseptte de hayat bulmuş. Her biri 195 beygir güç üretebilen dört adet elektrik motoruyla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 330 km/s'i bulunuyor.

Pilleri sadece 110 km'lik menzil sunan araç, bu dezavantajını minimuma indirgemek için iki adet küçük gaz türbiniyle donatılmış. Menzil uzatıcı olarak görev yapan bu iki motor doğal gaz, biyo etanol, mazot veya LPG ile çalışabiliyor ve araca 900 km menzil sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder