5 Ekim 2024 Cumartesi

Ford Expedition


Ford'un büyük SUV modeli Expedition yenilendi. Markanın yeni nesil olarak tanıttığı otomobil aslında büyük bir makyaj olarak görülebilir. Tremor donanım seviyesiyle yoldan çıkmayı sevenleri hedef alan aracın kaputu altında bir yenilik sunulmasa da iç mekanda büyük yenilikler yaşanıyor.

Farklı donanım seviyelerinde farklı trim parçalarına sahip ön tamponlar sunan Expedition'da farklı ön panjurlar da kullanılıyor. Farları da aşağıya doğru açı alan araçların jant çapları da 20 ile 24 inç arasında değişiyor. C sütunu cam altında gizlenen aracın anteni de arkaya alınmış. 5.331 ve 5.631 mm boya sahip seçenekleri bulunan otomobilin aks mesafeleri de sırasıyla 3.112 ve 3.340 mm. Genişlikse 2.032 mm.

Tremor donanımında çelik yan basamaklar ve 33 inç çaplı lastikler kullanılırken logolar ve tavan rayları siyah renkte sunulmuş. Bütün Expedition seçeneklerinde çift parçalı bagaj kapağı sunuluyor. Alt kapak 220 kg üzerinde yük çekebiliyor. Bu bölümde spoiler, bagaj kapağında da parçaları bulunan stoplar ve ince yapılı tampon da görülebiliyor.

3 koltuk sırasına sahip olmaya devam eden otomobilde üst ve alt kısmı düzleştirilmiş, 2 kollu direksiyon simidi kullanılıyor. Daha uzağa yerleştirilen ve eskisinden çok daha geniş olan dijital gösterge paneliyle eskisinden çok daha küçük olan dokunmatik ekran da dikkat çekici. Dik yerleşimli havalandırma ızgaraları, yukarıya bakan fiziksel kumandaları barındıran orta konsol ve açılabilir cam tavan da öne çıkan tasarımlar arasında.

Tremor donanımında 269 mm yerden yükseklik sunan Expedition 3.5 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V6 üniteyi korumuş. İki farklı versiyona sahip olan ünite 406 veya 446 beygir güç üretebilirken tork değerleri 650 ve 690 Nm olarak açıklanıyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobilin arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli seçenekleri bulunuyor. Çekme kapasitesiyse 4.355 kg'a kadar ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder