20 Eylül 2024 Cuma

Iveco eMoovy


Bu yıl Hannover'de ilginç sürprizler de bizlerleydi. Organizasyonun gediklilerinden Iveco, Hyundai ile yaptığı anlaşma sonrasında eMoovy isimli aracını tanıttı. Bu elektrikli ticari aslında daha önce tanıtılan ve Staria temelli Hyundai ST1'in Iveco armalı versiyonundan başkası değil.

Aracın kabin bölümünün tasarımı doğrudan Staria'dan alınmış. Bu araçta çift katlı olan far grubu üst bölümde yer alan aydınlatma şeridini kaybederken alt bölüme ek üniteler eklenmiş. Sac jantlar standart olarak sunulurken kasa bölümü farklı biçimlerde sipariş edilebiliyor. Tamponda da Hyundai logosu yerine Iveco yazısı yer alıyor.

İç mekanı da doğrudan Staria'dan alınan modelde dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve yine dokunmatik havalandırma kumandaları kullanılıyor. Vites selektörü de bu araçtan aynen aluınmış. Çift koltuklu aracın bu koltukları arasında farklı gözlere sahip depolama bölümü yer alıyor.

Staria henüz elektrikli seçeneğe sahip olmasa da eMoovy'de 218 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen elektrik motoru kullanılmış. 63 ve 76 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilen modelin WLTP menzili 320 km'ye kadar uzayabiliyor. 800 Volt mimarisi de aracın 100 km'lik şarja sadece 10 dakikada ulaşabilmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder