12 Ocak 2024 Cuma

Toyota GR Yaris


Toyota'dan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Markanın Türkiye'de satılmayan sportif modellerinden olan GR Yaris makyajlandı. Asıl tasarım değişiklikleri iç mekanda gerçekleşen otomobilin donanımına otomatik şanzıman da katıldı.

Önden bakıldığında çok daha agresif görünen ve ek hava giriş ve çıkışlarına sahip tamponuyla dikkat çeken aracın bu bölümünde artık sis farı yok. İlginç şekilde 18 inç çaplı jantların tasarımı aynı kalsa da arkada değişim bol. Stopları tamamen LED yapan Toyota, bu bölümü bagaj kapağı üzerinde birleştirmiş. Eskiden spoiler ortasında olan 3. fren lambasıyla tamponda olan sis ve geri vites lambaları da bu grubun içerisine alınmış. Bagaj kapağındaki marka logosuysa iptal edilmiş.

İç mekanda daha önce yaşanan bütün olumsuzluklara çözüm bulan Toyota, koltukları 25 mm alçaltırken yarış araçlarına göndermeler yapan yeni düz kokpit tasarımıyla dokunmatik ekranı 50 mm aşağıya çekmiş. Dikiz aynası da yükseltilerek çapraz görüş iyileştirilmiş. Donanıma ısıtmalı direksiyon simidi de eklenmiş.

Havalandırma çıkışları yenilenen otomobilin cam açma düğmeleri de yolcukara doğru açı almış. Yan ayna kumandasıysa direksiyon arkasına alınmış. Orta konsolu sürücüye doğru 15 derece çeviren Toyota, farklı görünümlere bürünebilen dijital gösterge panelini de araca uygulamış. Ayrıca ön yolcu konsoluna bir USB-C portu eklenmiş.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli, 3 silindirli ve turbo beslemeli motoru barındırmaya devam eden GR Yaris artık 280 beygir güç, 390 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi yine standart donanımda olsa da isteyenler aracı artık 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alabilecek. 

Gövde ve süspansiyon sisteminde güçlendirmeler yapılan otomobilin fren sisteminde, önde 356 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler kullanılırken arkada 297 mm çaplı diskler ve 2 pistonlu kaliperler mevcut. Bu arada otomobile yeni sürüş modları da eklenmiş.

4 yorum:

  1. Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusunda bir değişiklik oldu mu? Galeriler özel ithalat ile getirmişti makyajsız olanı, umarım makyajla beraber bayiden alma imkanına sahip oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirmeyi düşünmüyorlarmış yine. Üzücü haber.

      Sil
    2. Cidden şaka gibiler ya. Bütün Lexus'un 2023 yılında toplam satışı 500 adet, ona rağmen bir sürü farklı model getiriyorlar ama şu canavarı Toyota getirmiyor kafayı yememek mümkün değil. Türkiye aslında hot hatch için iyi pazar i20n için bir sürü sıra oluyor neden böyle bir karar alıyorlar cidden anlamıyorum.

      Sil
    3. Motor hacmi 1.600 cc üzerinde olduğu için büyük ihtimalle ama bu tür bir model için alınabilecek bir risk. Sonuçta motor gücüyle zaten 2 litre turbo araçlar seviyesinde.

      Sil