13 Nisan 2020 Pazartesi

Toyota Harrier


Doğudan yeni araç haberleri gelmeye devam ediyor. Toyota, bazı ülkelerde Lexus RX ismiyle satılan modeli Harrier'ın dördüncü neslini tanıttı. RAV4 temelleri üzerine geliştirilen Japon pazarına özel model premium markanın çizgilerini taşımaya devam etmiş.

Abartıdan uzak, şık bir tasarıma sahip olan SUV bu haliyle de bir Lexus logosuna kavuşmayı hak ediyor. İnce yapılı LED farlar ve büyük ön tamponuyla heybetli bir duruşa sahip modelin şişkin çamurlukları, kapı altlarının da şişirilmesiyle birbirine bağlanmış. Arka bölümde kullanılan ve aracın genişliği boyunca görülen LED stoplarsa Harrier'ı burada Jaguar ve Land Rover modellerine benzetmiş.


4.740 mm boya, 1.855 mm genişliğe ve 2.690 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin bütün bu verilerinde az da olsa artış olsa da yükseklik 1.660 mm'ye gerilemiş.

İç mekanda direksiyon simidi ve kapı kolları gibi noktalardan bir Toyota olduğu anlaşılan otomobilin bolca deri kaplı yüzeyleri geniş dokunmatik ekranı daha premium adımlar atılmasına izin vermiş. İnce yapılı havalandırma ızgaraları ve büyük kısmı dijital göstergeler de şık görünümde payı olan dokunuşlar.


Kaputu altında iki farklı motor seçeneği bulunan Harrier'ın 2 litre hacimli, benzinli ünitesi 171 beygir güç, 207 Nm tork üretebiliyor. 2.5 litre hacimli motora sahip hibrit üniteyiyse RAV4'ten tanıyoruz. Her iki seçenekte de iki ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. CVT ise standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder