29 Mayıs 2019 Çarşamba

Ferrari SF90 Stradale


Ferrari'nin yeni bir model tanıtması her zaman heyecan verici olmuştur. Bu, SF90 için de geçerli. Markanın LaFerrari kadar hızlı olduğunu söylediği bu otomobil aynı karşılaştırıldığı araç gibi hibrit bir motora sahip.

İlk bakışta tek örnek bir araç olan J50'yi andırdığı söylenebilecek modelde sivri bir burun yapısı ve ince tasarımlı LED farlar dikkat çekiyor. İnce kollu jantlar ve birçok hava girişi, dinamik görünümü pekiştirmiş. Arka bölümdeyse dörtlü stoplar, hareketli spoiler, yükseğe alınmış egzoz çıkışları ve difüzör görülebiliyor. Kaput üzerinde yer alan cam bölümden motoru görmek mümkün.


İç mekanı da güncel teknolojileri yakından takip eden otomoblde farklı şekillerde ayarlanabilen dijital gösterge paneli, birçok fonksiyonun kumanda edilebildiği direksiyon simidi ve manuel şanzımanlı eski Ferrari modellerinin vites yollarını hatırlatan bir tasarıma sahip vites selektörü dikkat çekiyor. Bu arada hem direksiyon hem de sürücü etrafında yer alan birçok düğme dokunmatik. Ayrıca yolcunun da kendisine özel bir dijital ekranı bulunuyor.


Scuderia Ferrari'nin 90. yaşını kutlamak için bu şekilde isimlendirilen otomobilin motoru da ilginç. Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 ünite 780 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Bu üniteye eşlik eden elektrik motorlarından iki tanesi ön akstayken bir tanesi de 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla içten yanmalı motor arasında yer alıyor.


Elektrik motoru üçlüsünün ürettiği toplam güçse 220 beygir. Bu şekilde dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan aracın şarj edilebilir hibrit sistemi 7.9 kWh kapasiteli bataryalarla 25 km elektrik menzili sunabiliyor. Üstelik bu durumda 135 km/s sürat yapabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabilen modelin 200 km/s sürate ulaşması 6.7 saniye sürüyor.


Standart modelin ağırlığı 1.570 kg olarak açıklanırken Assetto Fiorano seçeneğinde 30 kg hafifleme sağlanmış. Bu versiyonda özel olarak ayarlanmış adaptif amortisörler, farklı bir kaput ve sabit karbon fiber spoiler gibi farklılıklar sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder