31 Ocak 2019 Perşembe

Mercedes-Benz V Serisi


Mercedes'in Türkiye'de çok tanınmış olan ticari seçeneği Vito'nun binek versiyonu V Serisi makyajlandı. Pek de kapsamlı değilmiş gibi görünen operasyonun asıl dikkat çeken kısmıysa kaputun altında yer alıyor.


Dışarıdan bakıldığında yeni tamponlar ve gövde rengi seçeneklerinin yanında çapları 17, 18 ve 19 inç olan beş farklı jant seçeneğiyle dikkatleri çeken aracın iç mekanında da tasarım yeniliği görmek zor. Bu bölümde sunulan trim ve döşeme yeniliklerinin yanında ön koltukların arasında sunulan kapaklı kol dayanağı, aracın iç mekan görünümünü diğer Mercedes modellerine yaklaştırmış. Havalandırma ızgaraları da makyajlanmış.


Kaput altına markanın alçak yapılı modellerinde kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motoru yerleştiren Mercedes, V250d modelinin 190 beygir güç, 440 Nm'lik performansını korumuş. Asıl yenilikse aileye katılan V300d olmuş. Aynı motorun 239 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen seçeneğine sahip araçta sunulan overboost fonksiyonu bu değeri, geçici bir süre için 530 Nm'ye yükseltiyor.


9 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla donatılan V Serisi modeller arkadan itişli olarak sunulsalar da dört tekerlekten çekiş sistemi her iki motorla birlikte alınabiliyor. V250d, 0'dan 100 km/s sürate 9.5 saniyede ulaşıp 205 km/s maksimum sürati görebilirken V300d'nin 0-100 km/s hızlanması 7.9 saniyede tamamlanıyor ve 220 km/s'e ulaşabiliyor.

6 yorum:

  1. Mercedes 0-100 konusunda neden tüm markalardan ileri Onur abi? Land Rover'ın o namlı modellerinde sunamadığı değeri Merco minibüsünde yakalar olmuş. Volvo, Lexus gibi markalara hiç girmiyorum. O güzel tasarımlara rağmen 2 litrelik motorların 0-100 değerleri küçük hacimli Alman motorları ile aynı neredeyse?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlanma, ağırlık, vites oranları, güç ve torkun birleşimiyle böyle oluyor. Lexus güzel ama otomobilleri bile Vito ağırlığındaolduğu için performansları da çok iyi olamıyor maleseef.

      Sil
  2. Onur Abi seçme şansın olsa sedanlarda s63, s8 plus ya da m760li; suvlardan Q8, G63amg, X7 mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Q8'i dünya gözü ile göremediğim için henüz bir şey diyemiyorum ancak fotoğraflarda çok albenili durmuyor. Youtube'da inceleyen herkes çok beğeniyor tasarımını. Umarım yukarıda ismi geçen tüm modelleri Motor1 Türkiye kanalında görürüz. Şafak biraz Almanca çalışmak durumunda kalacak ama olsun :)

      Sil
    2. G63 tank gibi, ikonik tasarımı ile göz dolduruyor. X7 2003 Polat Alemdar duygularını canlandırmak için çıkmış bir model gibi adeta. Hayaller hayaller..

      Sil