28 Ağustos 2017 Pazartesi

Volkswagen T-Roc


SUV ve Crossover modellerin çekiciliği bütün markaları bu segmentlere yöneltmeye başladı. Bu firmalar arasında yer alan Volkswagen de sonunda Tiguan'ın küçük kardeşi olan T-Roc'u tanıttı.

Yeni nesil Volkswagen modellerinin genel tasarımlarını birkaç farklı detayla pekiştiren otomobilin altıgen ön panjuru ve LED farlarının birleşimi Ford Edge'i andırırken ön tamponda geniş hava girişi ve iç bölümü boş olan LED gündüz aydınlatmaları bulunuyor.


Farklı ebatlarda jantlar, kalın C sütunu ve kontrast renklerde alınabilen tavanıyla farklı görünüm oluşturan otomobilin arka bölümünde, Arteon'da olduğu gibi model isminin ortaya yazıldığı görülebiliyor. 4.234 mm boya sahip olan T-Roc Tiguan'dan 252 mm daha kısa. Modelde 2.603 mm aks mesafesi bulunurken bagaj hacmi de 445 litre olarak açıklanıyor. Bu hacim, arka koltuklar yatırılarak 1.290 litreye kadar genişletilebiliyor.


İç mekana geçildiğinde bir Volkswagen'in kabininde olduğunuz kolayca anlaşılıyor. Gövde rengiyle uyumlu konsol kaplamaları, dijital gösterge paneli, orta konsolun üst kısmına yerleştirilen bilgi eğlence ekranı ve tanıdık havalandırma kumandaları kumandalara hemen alışılmasını sağlıyor.

Tamamı turbo beslemeye sahip motorları 115, 150 ve 190 beygir güç sunabilen T-Roc'ta bu ünitelerden benzinli olanlar 1, 1.5 ve 2 litre hacimliyken Dizel olanlar 1.6 ve 2 litre hacimli. Motor seçeneğine göre önden veya dört tekerlekten çekiş sistemleri tercih edilebilirken 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli DSG de donanımda sunuluyor.

3 yorum:

  1. Benzinli motor 1.5 olmayacak mı? Bir de bu aracın zemin yerden yüksekliği sanki c hatchbacklerle aynı gibi. Ground clearence ne kadar bir bilginiz var mı onur bey? 445 lt iyi gibi gozukse de goruntulerde daha kücük gozukuyor bagaj vw burada da bir sahtekarlık mı yapıyor sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru. 1.4'e alışınca yazamıyor eller. Düzelttim hemen.

      Bagaj hacmi büyük ihtimalle zemin altını da içerisine alacak şekilde ölçülmüş. O nedenle biraz daha büyükmüş gibi teknik verilerde.

      Yerden yüksekliği de araştırayım.

      Sil
  2. Vw tırrek der buna halkımız :/

    YanıtlaSil