19 Nisan 2017 Çarşamba

BMW M4 CS


BMW'nin sportif coupé modellerinden M4'ün en hırçın seçeneği M4 GTS'in sınırlı üretimi tamamlandı. Bu nedenle aileye yeni bir "en güçlü versiyon" geliştirmek gerekti ve Alman marka bunu M4 CS şeklinde hayata geçirdi. Bu arada CS'in de 3.000 adet örneği olacağı açıklandı.

Dışarıdan bakıldığında ana hatlarının değişmediği görülebilen otomobilin karbon fiber aerodinamik paketinde splitter, difüzör ve spoiler yer alıyor. Ayrıca farklı tasarıma sahip jantlar da önde 19, arkada 20 inç çaplı.


İç mekanda büyük yenilikler sunmayan M4 CS'in bu bölümünde M4 GTS'ten parçalar görmek mümkün. Kompozit malzemeden üretilen kapı içleri ve kapıları çekmek için kullanılan kayışlar bunlardan ikisi. Deri ve Alcantara döşemeleriyle de dikkat çeken aracın koltukları da bu modelden alınmış. M4 CS'te, kardeşine ek olarak arka koltuklar da sunulmakta.

Kaput altında görev yapan turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli motor 460 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 280 km/s'te sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. koy şuna 6 ileri düz vites niye illede çift kavrama ? bırak tam kontrol sürücede kalsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da M'in patronu manuel şanzımanları yakında tamamen bırakacaklarını açıkladıktan sonra geldi bu istek :)

      Sil