6 Aralık 2016 Salı

Ferrari 488 Challenge


Ferrari'nin yarış araçlarına bir yenisi ekleniyor. Markanın seri üretim modelleri üzerine geliştirdiği yarış otomobilleri arasına katılan 488 Challenge, tek marka kupasında 458 Challenge'ın yerini alacak.

Standart bir 488 GTB ile karşılaştırıldığında görünümünde büyük değişiklikler olduğu görülebilen Challenge'da kullanılan yeni ön tamponda splitter, deflektör ve genişletilen hava girişleri kullanılırken bagaj kapağına hava çıkışları eklenmiş.


Yan etekler, tek bijonlu hafifletilmiş jantlar, büyük kısmı kapatılan farlar, pleksiglas yan camlar ve dev arka spoiler gibi değişiklikler sunan otomobilin yakıt deposu için de her iki tarafta da kapaklar kullanılmış.

İç mekanı da tam bir yarış otomobili rüzgarı esen araçta tam boy takla kafesi, dijital göstergeler, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yarış koltuğu, 6 noktalı emniyet kemerleri, karbon fiber yüzeyler ve Alcantara kaplamalar dikkat çekiyor. Büyük düğmelere sahip orta konsolun üzerindeyse geri görüş kamerasının ekranı bulunuyor.


Kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli v8 motoru seri üretim kardeşiyle paylaşan otomobil 670 beygir güç üretebiliyor.

1 yorum:

  1. Tesla bunu tokatlayabiliyorsa benim icin icten yanmalı motorlar bitmistir. Ferrarisinden tut bentleyine hepsi traktördür artik.

    YanıtlaSil