10 Aralık 2015 Perşembe

Lotus Exige Sport 350


Lotus Exige ailesi büyümeye devam ediyor. 2015 yılının sonlarına ulaştığımız şu günlerde İngiliz üretici şimdiye kadar ürettiği en hızlı yol otomobillerinden birini tanıttı. Aracın yüksek performansında, markanın hafifletmeye duyduğu ilgi büyük rol oynamış.

Hafifletilmiş akü, yeni hortumlar, farklı izolasyon malzemeleri ve yeni motor takozları gibi parçalar kullanarak 51 kg hafifleme sağlayan Lotus, otomobilin ağırlığını 1.125 kg olarak açıkladı. İç mekanda vites mekanizmasını gösteren bir konsol kullanan üretici bu bölümde de hafifleme sağlayabilmiş.


Aracı daha da hafifletmek isteyenler ek ücret karşılığında toplam 5 kg ağırlık azalması sağlayan jantları ısmarlayabilirken yine ek ücret karşılığında sunulan delikli fren diskleri bir 5 kg daha hafifleme sağlıyor.

Kaput altında kompresör beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motor kullanmaya devam eden araç 345 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobil maksimum 274 km/s sürat yapabilirken otomatik şanzımanla hızlanma süresi 3.8 saniyeye iniyor. Bu üniteyle ulaşılabilen maksimum süratse 261 km/s.

1 yorum: