11 Eylül 2015 Cuma

Toyota Prius


Toyota'nın hibrit otomobil pazarında bulunduğu önemli konumu borçlu olduğu aracı Prius yenilendi. Dördüncü nesilde daha sportif bir görünüme kavuşan aracın yakıt tüketimi daha da aşağıya çekilmiş.

Keskin hatlara sahip gövde tasarımıyla dikkat çeken Prius'un genel havası Mirai'yi hatırlatıyor. İnce bir ön panjur ve dikey yerleşime sahip sis farları ön bölümü oluştururken arka kapılar üzerinde başlayan çizgi aracın arkasında bir spoiler şeklini alıyor. LED stopları da dik yerleştirilen otomobilin arka camı aşağıya doğru uzatılmış.


Boyu 60 mm, genişliği 15 mm artan Prius'un yüksekliğiyse 20 mm azaltılmış. 2.700 mm'lik aks mesafesindeyse değişiklik yok. Gövde burulma direnci %60 artan otomobilin ortalama tüketim değeri de %10 gerilemiş.

İç mekan tasarımı önceki nesilden esinlenmiş olan Prius'un gösterge paneli eskiden olduğu gibi ortada. Üç kollu direksiyon simidinde kollar kalınlaşırken orta konsolda kullanılan dokunmatik ekran diğer Toyota modellerinden alınmış. Biraz daha aşağıda görülen vites kolu da yine küçük boyutlu.

2 yorum:

  1. Toyota'nın daha da çirkin arabalar tasarlayıp üretmek konusunda ki azmine gerçekten hayranım.

    YanıtlaSil
  2. Toyotanin tasarim ekibi markayi batirmaya yemin etmis anlasilan.

    YanıtlaSil