22 Ağustos 2015 Cumartesi

Daihatsu FX


Bu yıl Endonezya'da SUV konseptini tanıtan tek marka Honda olmadı. Seri üretime daha uzak olsa da Daihatsu da kendi kompakt SUV prototipini aynı organizasyonda sergilemeyi seçti.

3800 mm boya, 1690 mm genişliğe ve 1.580 mm genişliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.455 mm. Köşeli hatlara sahip gövdesiyle dikkat çeken aracın ön bölümünde LED farlar ve alt bölümü siyah renkli bırakılan tampon dikkat çekerken yanda siyah renkli gövde alt korumaları ve geriye doğru açılan arka kapılar gözden kaçmıyor.


Arka kısmı da dinamik bir tasarıma sahip olan konseptin bu bölümünde LED stoplar, spoiler çapraz yerleştirilmiş egzoz çıkışları ve siyah renkli tampon görülebiliyor.

İç mekanı daha da fütüristik olan FX'in boşaltmalara sahip kolları bulunan direksiyon simidinin gerisinde bir çift gösterge ekranı yer alırken orta konsolun da neredeyse tamamı dokunmatik bir ekrandan oluşuyor.


Teknik verileri henüz açıklanmayan aracın 1.2 litre hacimli, benzinli bir motora, otomatik şanzımana ve arkadan itiş sistemine sahip olduğuysa paylaşıldı.

1 yorum: