10 Haziran 2015 Çarşamba

BMW 7 Serisi

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil X1'i tanıtan Alman marka BMW sonunda amiral gemisi 7 Serisi'nin resmi tanıtımını da yaptı. Aylar önceden kamuflajsız haliyle fotoğraflanmış olan otomobilin son haftalarda ortaya çıkan iç mekan fotoğrafları da neyle karşılaşacağımızı az çok belli etmişti.


Her şeyden önce bir BMW modeli olduğunu belli eden yeni 7 Serisi'nde büyük çift böbrekten oluşan ön panjur ve bu parçalara kadar uzanan Laser LED farlar ilk dikkat çeken detaylar. Sportif görünümlü ön tamponda yer alan sis farlarında da LED teknolojisi kullanan firma kaputu da hafifçe bombeli olarak tasarlamış.
Çapları 17 ile 21 inç arasında değişen jant seçenekleri sunan 7 Serisi'nde kapıların altından geçen kromajlı çıta ve yine aynı malzemenin yan aynalarda kullanılmış olması da gözlerden kaçmıyor. Tanıdık bir arka görünüm sunan otomobilde ucu spoiler biçimli kalkık bir bagaj kapağı, ince uzun LED stoplar ve tampon içerisine çıkışları eklenen egzoz sistemi gibi detaylar mevcut.

M Sport paketiyle birlikte 19 inç çaplı jantlar ve farklı tasarıma sahip ön tampon sunulan araçta kromajlı parçaların daha koyu renge büründüğü de görülmekte. Eskiden olduğu gibi iki farklı boyda üretilecek olan 7 Serisi'nin uzun boylusu 14 cm ek arka koltuk diz mesafesine sahip.


İç mekanı da ana hatlarıyla diğer BMW modellerini andıran araçta şık tasarımlı bir direksiyon simidi, deri döşeme ve ahşap kaplamanın yanında bol bol ambiyans aydınlatması, LED ışıklandırmalar ve metalik görünümlü tuşlar görev yapıyor. Vites konsolunda dokunmatik kumanda elemanları bulunurken iDrive artık el hareketlerini de tanıyabiliyor.

Opsiyon listesi de uzun olan araçta arka koltuklar için iki adet dokunmatik ekrana sahip eğlence sistemi, açılabilir panoramik cam tavan, B sütunu arkasına eklenmiş ek aydınlatmalar, katlanabilir masa, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip elektrikli arka koltuklar ve gizlenmiş buz dolabı gibi donanımlar bulmak mümkün.


Kaputu altında tamamı turbo beslemeye sahip motorlar görev yapan 7 Serisi'nin şimdilik tek Diesel modeli olan 730d'de görev yapan 3 litre hacimli motor 265 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 740i'nin 3 litre hacimli benzinli motoru 326 beygir güç, 450 Nm tork üretebilirken 750i'nin 4.4 litre hacimli v8 ünitesi 450 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor.


Aileye yeni katılan üye olan 740e'yse Türkiye için önemli olan hibrit bir seçenek. Benzinli motoru 2 litre hacimli olan otomobil 95 beygir gücündeki elektrik motorunun da yardımıyla 326 beygir toplam güce ulaşıyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen araç 2.1 litre/100 km gibi bir fabrika verisi yakıt tüketimi değerine sahip. Sadece elektrik motoruyla 120 km/s sürat yapabilen otomobilin bu durumda menzili 40 km.

27 yorum:

  1. klası bozmuş babalığı yitirmiş ama diğerleri daha çok bozduğundan bu yine baba kasa olarak kalacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimi sevdiysek gitti derler ya işte tamda öyle mercedesin babalığını bmwnin sportifliğini sevdik ama merso ızgarayla birlikte bizim sevdamızıda kaldırdı bmwnin babalık iddası varmıydi ki sence

      Sil
  2. Kendi başına değerlendirdiğimizde güzel bir otomobil olmuş fakat sınıfını göz önüne alınca diyorum ki S Class karşısında ezim ezim ezilir bu araç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. s class dediğin şu c serisinin xxl olanımı hani havalandırma ızgaraları karsan j9 gibi yuvarlak olan demi hmm

      Sil
    2. haha şakacı seni şirin şey...

      Sil
    3. karsan kısmına güldüm ama genel olarak yorum baya saçma olmuş yuvarlak tasarım kendi düşüncendir belki ben seviyorumdur ?? ayrıca c serisi ilk çıktığındada s serisinin ufak boyutlu olanı gibi lanse edilmiştir bmw de yapsın yapabiliyorsa 3 serisini 7 serinin kompak versiyonu olarak yıllardır 3 serisinden el frenini bile kaldıramadınlar

      Sil
    4. Tasarım gibi donanımlar da zevk meselesi olabilir yalnız. Örneğin ben el freni kolunu, sistemin diğer biçimlere tercih ederim. Daha kolay kullanım ve daha güvenilir olması görünümünün önüne geçer bence.

      Bu arada S Serisi'nin havalandırma ızgaraları Bentley modellerinde de kullanılıyor yaklaşık bir tasarımla. Sadece ana hatlarla hareket edersek BMW de Tempra ızgaraları kullanıyor diyebiliriz örneğin.

      Sil
  3. Onur bey crv 160ps lik versiyon test listenizde kendisine yer bulabildi mi ?

    YanıtlaSil
  4. sol ayak koyma yerine ben kafamı koyar uyurum be :D

    YanıtlaSil
  5. Arkası bir tek bana mı ciddi şekilde a8'i andırdı?
    http://www.netcarshow.com/audi/2014-a8/1280x960/wallpaper_1f.htm

    YanıtlaSil
  6. fotoğraftan mıdır bilemedim ama A sütunu içerden çok kalın gözüküyor. görüş alanını ciddi kısıtlamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraftan görüş açısının ciddi olarak kısıtlandığını nasıl anladınız beyfendi anlamadım

      Sil
    2. Konsol fotoğrafının çekiliş açısı yaklaşık göz seviyesi. Özellikle sağ önü kısıtlamış gibi duruyor A sütunu.

      Sil
    3. siz daha iyi bilirsiniz ama araç takla atarsa taşısın diye o kadar kalın sanırım.kararsız kaldım ama yok abi bu apartman kolonu derseniz cevap veremem.

      Sil
  7. mercedes maybach rakibi versiyonu üretilir mi? yoksa size ghost verelim gibi mi davranırlar onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence üretmeecekler. Rolls Royce işi görüyor. Bununla birlikte Rolls Royce'a model ekleyecekler gibi görünüyor coupé ve yakında tanıtılacak cabriolet versiyonlarla daha iyi rekabet için.

      Sil
    2. maybach rr phantom ile denkti değil mi?yoksa ghost ile mi?

      Sil
    3. bir de artık bir m7 görür müyüz sizce?

      Sil
    4. Maybach ikisinin arasında kaliyor. Avantajı da o zaten. Ghost fiyatına daha geniş bir araç sunuyor.

      M7 görmeyeceğimizi söyledi M departmanı ama dört tekerlekten çekiş de görmeyecektik onlara kalırsa. Yalnız M7'yi gerçekten görmeyebiliriz. İlk etapta 760'ı bile tanıtmadılar. Mantıklı düşünürsek 4.4 litre hacimli motorun 500-550 beygir aralığında kalan bir versiyonunu kullanabilir 760 ama bu model S600'de olduğu gibi prestij için var ve sırf bu nedenle bir v12 düşünebilirler bir kere daha.

      Sil
    5. Sanırım sadece x5m ve x6m modellerinde var şu an dört tekerlekten çekiş?

      Sil
    6. Bir de M135i'de var ama o daha bir light M.

      Sil
  8. iç mekan büyütülmüş 3 serisi gibi BMW fan boyu olarak olmamış diyor ve ekliyorum 7 serısı bizimle değilsın

    YanıtlaSil
  9. bir oturuşta 5 dürüm yiyorum bu araba bana hitap eder mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sana göre :)

      Mercedes-Maybach modelleri de gözden geçirilebilir.

      Sil
    2. kanzuk sen misin

      Sil
  10. ben yol bile vermem buna 3.20ye benziyo sen kimsin sümük derim yol vermem

    YanıtlaSil