17 Mayıs 2015 Pazar

Chevrolet Camaro


Birkaç aydır basına sunulan teaser fotoğrafların ardından 6. nesil Chevrolet Camaro resmen tanıtıldı. Ford Mustang'in gittiği yoldan ilerleyen Camaro dış görünüm konusunda önceki nesilden çok uzaklaşmazken kaput altında büyük bir yenilik var.

Önden bakıldığında inceltilmiş farlar ve daha organik hatlara sahip olduğu görülen otomobilde LED aydınlatma grupları görev yapmaya başlamış. SS seçeneğiyle birlikte farklı ön panjur ızgaraları ve ek hava çıkışlarına sahip kaputa kavuşan otomoblilde 18 ve 20 inç çaplı jantlar donanım seviyesine göre standart olarak sunulacak.


Yandan bakıldığında çift bombeli tavan ve geniş arka çamurluk çizgisi gibi detaylara sahip olduğu görülebilen Camaro'nun arkasında LED stoplar, büyük tampon ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Bu bölümde kısa yapılı bagaj kapağı da korunmuş.

Tamamen yenilenen bağımsız süspansiyon sistemiyle donatılan Camaro daha bol kullanılan alüminyum sayesinde 90 kg hafiflemiş. Fren sistemi de güçlendirmiş olan aracın SS donanımında Brembo imzalı frenler kullanılmış.


Yeni nesil Camaro'nun tasarım anlamında en büyük değişikliği iç mekanda gerçekleşmiş. Tamamen dijital bir gösterge paneline kavuşan otomobilin orta konsolunda kullanılan ekran da yenilenmiş. Audi TT'ninkileri andıran yuvarlak havalandırma ızgaralarından ortada olanları vites konsolunun önüne yerleştirilirken standart el freni de yerini elektronik olana bırakmış.


SS versiyonunda görev yapan 6.2 litre hacimli v8 motoru güçlenerek 455 beygir güç, 617 Nm tork üretebilen bir hale gelirken 3.6 litre hacimli v6 motor da artık 335 beygir güç, 385 Nm tork üretebiliyor. Her iki ünite de 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Camaro'nun asıl yeniliğiyse yine aynı şanzımanlarla alınabilen 2 litre hacimli motoru. Mustang'in 2.3 litre hacimli motoruna oranla Türkiye'de büyük avantaja sahip olacak ünite 275 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

21 yorum:

  1. Chevrolet Türkiye / opel veya gm hangisi acaba Türkiye ye getirebilir yada getirirler mi ? Bu konuda bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin bir bilgim yok ama Auto Show'da sorarım. Opel ve genel olarak GM'in şimdiye kadar getirilen standart dışı modelleri dikkat çekiciydi. Vectra 3.2 ve Insignia 2.8 gibi araçlar bile getirildi resmi olarak ki özellikle 2 litre hacimli motoruyla Camaro çok mantıklı olur. Hele de Ford'un da Amerikan seçeneklerini getirmeyi planladığı şu günlerde çok işlerine yarayacaktır.

      Sil
  2. hayır bir de sanki satın alabilecekmiş gibi şöyle ampır ampır sorular sormazlar mı (alacak olan zaten bahsettiği yerlere ulaşıp bilgi alır) şu fakirler, müstehzi müstehzi gülümsetiyorlar mütemadiyen...

    panpa sen anca galerinin camına ekmek banarsın, fırfır yapma haybeye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etme sorduk zaten pek bir bilgiye sahip değiller ayrıca onur bey bunu buraya yazıyorsa Boşa değildir onur bey blogdan takip ettiğim kadarıyla ÇOĞU yetkili servisten / satıştan daha fazla bilgisi olduğuna inanıyorum yorumlarını ve testlerinden takip ettiğim kadarıyla , sorduysak hava atmak için değil zaten doğru bilgi alabilmek için sorduk ayrıca , Emin misin galerinin camına ekmek banacak kadar züğürt olduğuma ? Sen önce 1.0 lik tüplü arabana bin git uza buradan dostum

      Sil
    2. Adam efendi gibi soru sormuş onur bey belki cevaplar diye ama arkadaş bahsi geçen aracı alacak maddi gücü yok herhalde alabilecek olanında kıskanıyor galiba şimdi bunun gibiler pahalı arabaların yanından geçerken ya camdan içeri bakıp ' kaç yapıyor LAN bu ? ' veya kıskançlıkla çizen gruptan sanırım nazar etme çalış seninde olur :D

      Sil
    3. Onur bey müneccim tenasül uzvu mu yemiş sanki? Yediyse helal sertifikası var mı? Alabileceğiniz arabaya soru sorun olum. Şahin reloaded çıkacak mı? Ferrari fiatın olduğundan 1.3 multijet yapar mı? Böyle şeyler sorun huur sons

      Sil
    4. son iki soruna ben muhattap Değilim ona onur bey cevap verir oda seni dikkate alırsa tabi ve evet ÇATIR ÇATIR PARASIYLA ALABILECEĞIM ! Araba hakkında soru sordum senin alacak paran yoksa ve zoruna gidiyorsa o senin sorunun !

      Sil
  3. mustang ve camaro teoride eski pony car'ların retro üretimleri ama ön yüzler ve yan hatları modern keskin hale geldi. bu çelişkiye düşmeyen sadece challenger var umarım yeni gen'de de bozmazlar. (yukarıdaki yorumu yapan ilk yorumu yapanın zengin ya da fakir olduğunu nasıl anladı acaba? belki camaro alacak parası var bırakın sallamacı kafa yapısını artık.)

    YanıtlaSil
  4. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-hd-motorlu-araclar-2015-yeni-kasa-camaro-3.6-210852073/detay

    3.6 motor hacmi olan 2015 modeli 130.000 dolar, 2 litre olanlar büyük ihtimal 520 parasına ya da e serisi parasına gelir ticaretle falan uğraşana zor değil bunlara ulaşmak, öyle klavye üzerinden ön yargılarla insanlara yüklenmemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki bu fiyat grey market nedeniyle uçan fiyatlardan. V6 Camaro Amerika'da 25.000 Dolar bile değil. Vergileriyle bile 100.000 altında kalması lazımdı fiyatın.

      Sil
  5. Ulan anasını düdüklediğimin armutu amcık hoşafı seni oçocuğu fakir dolu seni Camaro da Aventador da alacak duruma sahibim yine de blogu takip ediyorum senin gibi ambitleri ancak nfs oynar o da bulursa.. Amk gergedanı

    YanıtlaSil
  6. Hahahahaha : D Hala yok galerinin camına ekmek banar yok ancak nfs oynar vs. Sen benim ne iş yaptığımı yada ne kazandığımı biliyormusun ? Yok hayır sana buradan ders verecek Değilim çünkü ne kadar ders versek anlamayanlardansın belli ayrıca ; sen neyin kafasını yaşıyorsun ? Anneler kutsaldır ben senin annene laf etmedim önce karşındaki insana saygılı ol bil diye yazıyorum , o işler klavye üzerinden olmaz sen ve senin gibiler kurtlar vadisi ve türevleri izleyerek de bu işler olmaz , ayrıca ben sana küfür etmedim Yukarıdan başlayarak Aşağıya kadar okuyan tarafsız bir Kışı kimin ne çocuğu OLDUĞUNU anlayacaktır ! Sen kendini tarif etmişsin ! Annen meslek olarak onu benimsemişse bizde ananın fiyat etiketi ne yazıyorsa onu verip gereğini yapmak düşer tabi ananı sen kiralıyorsan , yok ayrıca komisyoncusu varsa onu da öderiz abisi sen yeter ki iste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne terbiyesiz adamsın yahu edep edep ! Çirkefliğin alemi yok , Sen adamın anası için " düdükliyeyimin çocuğu, o........ " falan bunlar çok yazık

      Sil
    2. Yeter artık seviyisizleşmeyin Kapatın konuyu ayıp Şeyler bunlar biz bu Blog'ta küfür istemiyoruz

      Sil
  7. Özür dilerim ben iki maytap geçelim ortalık şenlensin diye yazmıştım. Çok ciddiye almışsınız ağalar. Onur bey silse daha iyi olur şimdi. Bu kadar gerilim yaratacağını bilsem yazmazdım. İnşallah hepiniz gönlünüzdeki araca sahip olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorumu ferrari multijet yorumunu yazmıştım ben. Küfür eden arkadaş ben değilim. Sonradan geldi onlar. Bu kadar küfür yağınca ben de şaşırdım.

      Sil
  8. Saygıdeğer beyfendi yukarıdaki kişilerle alakam yoktur baştan belirteyim yorumları tesadüfen gördüm sizin oralarda nasıl bir kültür var bilemem ama bizim buralarda insanın anasına bacısına naber der gibi dil uzattığın zaman ortalık iyi anlamda şenlenmez öyle maytap , çatapat sesleri duyamazsın cennet annelerin ayakları altındadır derler kültürümüze sahip çıkalım onu kaybetmeyelim çünkü insanlik ve kültür parayla satın alınmamalı kaybedilmemeli en azından özür dilemekte erdemdir büyüklüktür siz geçte olsa bu büyüklüğü göstermişsiniz teşekkürler saygılar......

    YanıtlaSil
  9. İsteyen istediği arabayı istediği kişiye sorarak alır. Ortalık şenlensin diye ufak ilkokul sözlükleri deyimiyle millete küfür edilmez. Küfür eden sonucuna katlanır. Dünyada ne kadar salak saçma adam var...

    YanıtlaSil
  10. turkishmuzik.org'daki sezen aksu tartışması diyorum bilenlere selam olsun

    YanıtlaSil
  11. Konuya bak nerdeeeen nereye gelmiş ? :S

    YanıtlaSil