11 Şubat 2015 Çarşamba

Ford Police Interceptor Utility


Ford'un popüler SUV modellerinden Explorer geçtiğimiz aylarda makyajlanmıştı. Değişimin ardından aracın polis için hazırlanan versiyonlarını da tanıtacağını açıklayan firma bu otomobili iki farklı motor seçeneğiyle sergiledi.


Bir sürü LED çakar, siyah renkli sac jantlar ve A sütununa yerleştirilen spot gibi görsel farklılıklara kavuşan aracın iç mekanında da değişiklikler bulunuyor. Orta konsolun alt bölümünde bir çift 12 Volt soketle birlikte USB ve Aux girişi ekleyen Ford vites kolunu direksiyon kolonuna yerleştirirken koltukar arasında yer alan konsolu yeniden tasarlamış. Bu bölüme telsiz ve radar kumandalarının yanında laptop platformu da eklenirken ön koltuklar arkasına separatör eklenmiş.


3. seviye balistik korumaya sahip olan aracın ön kapılarının içlerinde kurşun geçirmez plakalar yer alırken kaput altında 3.7 ve 3.5 litre hacimli v6 motor seçenekleri bulunuyor. Büyük hacimli motor 305 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip ikinci ünite 365 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Her iki ünite de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

4 yorum:

  1. bugün mondeo'nun lansmanı vardı.
    terbiyesizler sizi çağırmadı mı ? ... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki yıl önce test ettiğim Mondeo. Eskidi artık.

      Sil
    2. :D
      araç geldiğinde; Amerika vs. İspanya üretim kalitesini de ek olarak yorumlayabilir misiniz?
      Kârda mıyız, değil miyiz açısından.

      Sil