22 Ocak 2015 Perşembe

BYD Tang


Çin merkezli üreticiler yavaş yavaş dikkat çekici araçlar üretmeye başlıyor. Bu markalardan birisi olan BYD Tang isimli SUV modelinin yeni bir versiyonunu tanıttı. Çin pazarında satışına başlanan araç bir hibrit.

Gövde tasarımı hala bir miktar Asya rüzgarı estiren araç keskin köşelerle dikkat çekiyor. Xenon farlar ve LED gündüz aydınlatmalarına sahip olan otomobilin ön tamponu agresif bir görünüme sahip. Çamurlukları koruyucu plastikle çevrelenen Tang kapıların altında kromajlı çıtalarla birlikte basamaklar sunuluyor.


Geniş bir D sütununa sahip olan SUV siyah renkli spoiler ve LED stoplarla donatılırken tamponun alt bölümünde geniş yapılı çift egzoz çıkışı kullanılmış.

İç mekanda lüks bir görünüme bürünen Tang üç kollu direksiyon simidinde birçok kumandaya yer verirken gösterge paneli tamamen dijital. Deri döşemeler ve ahşap kaplamalar lüks algısını artırırken orta konsolun üzerinde yer alan yuvarlak havalandırma ızgaraları arasına dijital pusula eklenmiş.

Orta konsolun büyük bölümü dokunmatik bir ekranla kaplanırken arka koltukların katlanabilir kol dayanağında bu bölüme özel ses ve havalandırma sistemlerinin kumanda elemanları yer alıyor.


Kaputu altında daha büyük bir sürpriz saklayan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 205 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken iki elektrik motorundan herbiri 150 beygir güç, 200 Nm tork sunuyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5 saniyenin altına indirilirken ortalama tüketimin de 2 litre/100 km'nin altına indiği belirtildi.

Bu arada Ultimate Edition isimli versiyonu diğerlerinin iki katı fiyatına satacağını açıklayan BYD bu araçta altın kaplı parçalara yer verirken artırılan performans sayesinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.5 saniyenin altına çekilmiş.

2 yorum:

  1. Türkiye'de de görürüz inşALLAH..

    YanıtlaSil
  2. O kadar çok çalıntı detay var ki...

    YanıtlaSil