12 Aralık 2014 Cuma

Audi RS3 Sportback


Audi'nin beklenen sportif modeli geldi. C segmentinde yer alan A3'ün en sportif versiyonu RS3 daha agresif bir görünüm ve tanıdık motoruyla tanıtıldı.

Son zamanlarda tanıtılan diğer RS versiyonlarında olduğu gibi petek desenli ön panjuru altında Quattro logosu yer alan aracın yeni ön tamponunda büyük hava girişleri ve bir splitter bulunuyor. Yan aynalar alıştığımız gibi gri renkli sunulurken jantlar 19 inç çaplı. Farklı yan etekler ve arkada daha büyük bir spoiler gözden kaçmazken difüzör entegre edilmiş arka tampon, çift çıkışlı egzoz sistemi ve 25 mm alçalan süspansiyon sistemi de standart donanımda.


Farklı bir direksiyon sistemiyle gelen otomobilin opsiyonel donanımında sertlik ayarlı süspansiyon sistemi de yer alıyor. Fren sisteminde önde 370, arkadaysa 310 mm çaplı fren diskleri görev yaparken 8 pistonlu kaliperlere sahip ön aksta istenirse karbon fiber diskler de kullanılabiliyor.

İç mekanda da büyük farklılıklar sunmayan RS3'ün gösterge paneli yenilenirken alt bölümü düzleştirilen direksiyon simidi deri ve Alcantara kaplanmış. Karbon fiber süslemeler, metal pedal seti, sportif yan desteklere sahip koltuklar ve RS3 logoları otomobilin dikkat çeken diğer detayları.

Kaputu altında görev yapan turbo beslemeli 2.5 litre hacimli motor 367 beygir güç, 465 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman standart donanımda sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen 1.520 kg ağırlığındaki otomobilin maksimum sürati 250 veya 280 km/s'te sınırlandırılabiliyor.

5 yorum:

  1. Türkiye şartlarında motor hacmi handikapı nedeniyle A45 amg ile rekabet edebileceğini sanmıyorum. Muhtemelen Audi türkiyeye getirmez bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sipariş üzerine getirebilirler sanırım.önceki rs3 de aynı motor hacminde olmasına rağmen fiyat listesinde vardı.tabii ki a45 amg motor hacmiyle türkiyede daha avantajlı o konuda haklısınız

      Sil
    2. Bu güç seviyesinde Türkiye'de rakipsiz kaldı Mercedes. BMW 3, Audi de 2.5 litre hacimli motorlarla çok tutulmuyor haliyle.

      Sil
  2. Performans açısından çok geri kalır yanı yok S3 ün A45 AMG den bence. Ama RS3 ultra bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart kullanımda fark az tabi ama yine de zorlandığında bariz fark çıkıyor ortaya.

      Sil