11 Aralık 2014 Perşembe

MINI John Cooper Works


Yeni nesil MINI'nin en sportif versiyonu da tanıtıldı. Konseptine sadık kalınarak hazırlanan ve modele özel tasarım detaylarından kolayca tanınabilen otomobilde artık daha büyük hacimli bir motor kullanılıyor.

Geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponda petek desenli ızgaralar kullanılan otomobilin JCW logolu ön panjuruna da kırmızı bir şerit eklenmiş. Modele özel tasarıma sahip jantlar 17 inç çaplıyken arka bölümde de daha agresif görünümlü tampon, merkezi çift egzoz çıkışı ve daha büyük bir spoiler dikkatlerden kaçmıyor.


Süspansiyon sisteminden direksiyonuna, Brembo imzalı fren sisteminden elektronik yardımcılara kadar her noktada daha sportif sürüşler sunmak için geliştirilen MINI JCW elektronik diferansiyel kilidine de sahipken adaptif sertlik ayarlı süspansiyon sistemi opsiyonel donanımda.

İç mekanda bol bol John Cooper Works arması bulunan otomobilde sabit kafalıklara, uzatılabilir oturak desteklerine ve daha yüksek yan desteklere sahip olan ön koltuklar dikkat çekerken metal pedal seti ve 200 km/s'ten sonrası damalı bayrak tasarımına sahip hız göstergesi standart donanıma eklenmiş.


Cooper S'in de kaputu altında görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 231 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 6.3 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 6.7 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Rahatlığın yanında daha yüksek performans ve düşük tüketim isteyenlerin de yöneleceği 6 ileri vitesli otomatik şanzımansa 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6.1 saniyeye indirirken ortalama yakıt tüketimi ciddi bir düşüşle 5.7 litre/100 km'ye iniyor. Her iki aracın da maksimum sürati 246 km/s olarak açıklanmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder