10 Aralık 2014 Çarşamba

Citroën C4


C segmentinde yenilikler devam ediyor. Hyundai'nin i30'u makyajlamasının ardından Fransız üretici Citroën de bu segmentte yer alan temsilcisi C4'ü güncelledi.

Görünümü neredeyse hiç değişmeyen otomobilde farklı jant ve gövde rengi seçenekleri sunulurken hafifçe koyulaştırılan farlar ve stopların iç tasarımları yenilenmiş. İç mekanda yeni döşemelerin yanında gösterge panelinde yer alan ekranda kullanılan farklı karakterler, orta konsolda sunulan yeni 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve bu ekran sayesinde azalan düğme sayısı dikkat çekiyor.


Anahtarsız giriş ve motor çalıştırma fonksiyonuna da kavuşan C4'ün güvenlik donanımları arasında yokuş kalkış asistanı, kör nokta uyarısı, şeritte kalma yardımcısı ve viraj aydınlatması bulunuyor.

Kaputu altında, Peugeot 308'de de kullanılan 1.2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli motorun 110 ve 130 beygir güç üretebilen versiyonları bulunan otomobil bu ünitelerden 205 ve 230 Nm tork alıyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorunsa 100 beygir güç, 254 Nm tork ve 120 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen iki seçeneği mevcut.

7 yorum:

  1. Son nesil c4 ve led makyajı geçiren c3 citroen'in yüz karası bence. O kadar monoton gözüküyor ki 80'lerin köşeli sıkıcı arabaları gibi resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede c4 hem iç hem dışta segmentinin en iyi görünenlerinden birisi. Yerin dibine sokmaya gerek yok.

      Sil
    2. ya arkadaş hiç c3 e baktın mı yoksa sen yumurtamı yemiyorsun. vw e çamur atanlar citroen e neden laf söylemiyor biliyor musun, çünkü citroen e yorum yapacak kadar kullanıcısı yokda ondan.

      Sil
    3. vw'e çamur atmama gerek yok, adamların felsefesi monoton araçlar üretmek zaten. benim eleştirim cactus gibi picasso ve ds serileri gibi çok güzel tasarımlar yapan citroen'in bel kemiği modellerini sıradanlaştırması vw'den pay kapmak için. c4'ün evrimi bizzat bunu ifade ediyor: Daha kaliteli bir iç mekan, daha heyacandan uzak tasarım anlayışı...

      Sil
  2. yıl olmuş 2014 hala bütün PSA modellerinde aynı manuel vites topuzu. 10 seneyi geçti sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomatik şanzıman kolunu değiştirip duruyorlar genelde. Yakında manueli iptal edecekler heralde.

      Sil
  3. manueli iptal edecekler ki millet servislerde ot şanzımanı eline alabilsin.!! o yüzden ot şanzımanı allayıp pullayıp duruyorlardır.

    YanıtlaSil