20 Nisan 2014 Pazar

BMW Vision Future Luxury


Otomobil dünyasının kalbi Çin'de atmaya devam ediyor. Neredeyse bütün markaların iddialı şekilde hazırlandığı Pekin otomobil fuarında BMW standında geleceğin lüks otomobil konsepti sergileniyor.

Oldukça alçak ve geniş bir yapıya sahip olan otomobilin yapısında bol bol karbon fiber ve alüminyum kullanılarak ağırlık aşağı ya çekilmiş. Ön kısmında Laser teknolojisi kullanan farlar, dev panjur, gizlenmiş hava girişleri ve kromajlı süslemeler dikkat çekerken yan bölümde dev jantlar, ince yapılı yan aynalar ve şişkin çamurluklar görülebiliyor.


İnce uzun stopları OLED teknolojisi kullanan konseptte kısa bir bagaj kapağı kullanılırken arka tampon ve stoplar arasına hava çıkışları yerleştirilmiş. Tampona şık bir şekilde gizlenmiş olan egzoz çıkışları kromajlı çerçevelerle donatılırken genişletilmiş çamurluklar sportif görünüşe katkıda bulunuyor.

Kapıları açıldığında yan camların çerçevesiz üretildiği fark edilebilirken arka kapıların geriye doğru açıldığı görülüyor. B sütunu yarıda bitiyormuş gibi görünen aracın içerisinde dört adet tekli koltuk bulunuyor. Ahşap, deri ve metalin birleşimini LED ambiyans ışıklandırmasıyla destekleyen BMW büyük bölümü dokunmatik ve tasarımı değiştirilebilen ekranlardan oluşan ön paneli çok sade tasarlamış.


Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin arkasına vites değiştirme kulakçıkları ekleyen firma ön yolcu paneline de bir ekran eklemiş. Arka koltuklar için özel eğlence sistemi geliştirilirken dokunmatik kumanda paneli arka koltuklar arasına yerleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder