20 Nisan 2014 Pazar

Lincoln MKX


Çin'in büyüsüne kapılan üreticilerden bir diğeri de Ford'un alt markalarından Lincoln. Amerika kıtası dışında ilk defa bir konsept tanıtan firma global bir crossover üretmek istediğinin de sinyallerini verdi.

Markanın tipik çift parçalı ön panjuruna sahip olan konseptte LED aydınlatma grubu, küçük hava girişlerine sahip ön tampon, 21 inç çaplı jantlar, hoş dalgalanmalara sahip çamurluk ve kapılar, ince yapılı yan aynalar, kromajlı süslemeler ve mat altın renkli gövde boyası dikkat çekiyor.

Arka bölüme geçildiğinde Porsche'nin SUV modellerini andıran bir tasarımla karşılaşıyoruz. Kalın tutulan D sütunu, yan bölümlerinde deflektörler yer alan bagaj kapağı camı ve kapağın üst kısmına yerleştirilen spoiler LED stoplar, çift egzoz çıkışı ve küçük bir difüzörle birlikte kullanılmış. Bagaj camı ve stoplar arasında bagaj kapağının spoiler şekli alması da şık bir detay olmuş.

İç mekan fotoğrafları ve motoru hakkında bir bilgi verilmeyen aracın her iki detayını da Ford Edge konseptinden almış olması muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder